4 januari 200400:00

Winnende start voor U20

Het Nederlands team onder twintig jaar is het WK in Roemenië begonnen met een ruime 2-7 zege op de junioren van Litouwen. Wesley Hendriks en Akim Ramoul waren in de ontmoeting samen goed voor vier goals en twee assist.

Het Oranje van de bondscoaches Danny Jurgens en Rob Serviss had het alleen in de openingsfase van de ontmoeting lastig. Via Mark Donders kwam het Nederlands team na vier minuten spelen op voorpsrong, maar in minder dan een minuut tijd schoot Litouwen de puck twee keer achter doelman Martijn Maghielse.

Het duurde tot de dertiende minuut tot Oranje orde op zaken stelde. Op de powerplay was het de in Amerika spelende Akim Ramoul die de gelijkmaker binnenschoot. De volgende powerplay een paar minuten later bezorgde Nederland de voorsprong, die in de rest van de ontmoeting niet meer uit handen zou worden gegeven. Verdediger Wesley Hendriks van Nijmegen Emperors was de maker van deze treffer.

Ramoul en Hendriks scoorden in de openingsminuten van de tweede doorgang beiden nogmaals, waardoor Oranje op een comfortabele voorsprong kwam te staan. Via Dennis Donders van Tilburg en Alan van Bentem werd in de derde periode de eindstand van 2-7 bereikt.

Het jeugdige Oranje strijdt in de Roemeense hoofdstad Boekarest om promotie naar Division 1. Vanmiddag is China de volgende tegenstander van de U20. De Chinezen verloren hun openingswedstrijd met 0-5 van toernooifavoriet Japan. In de derde wedstrijd op de openingsdag won Roemenië met 3-6 van Servië en Montenegro.