Wk2014 Teamfoto

12 februari 201616:01

Door Remco

Winst en verlies voor Oranjevrouwen

Het Nederlands vrouwenteam heeft tweemaal geoefend tegen de Britse vrouwen. In Sheffield verloor Oranje donderdag de eerste wedstrijd met 3-0. Vandaag nam Oranje revanche en won de ploeg van Joep Franke met 1-4.

te wedstrijd op donderdag was frustrerend voor Oranje. Ondanks 39 schoten op het Britse doel, wist goalie Nicole Jackson haar doel schoon te houden. In een fysieke wedstrijd waren de kansen wel besteed aan de Britse vrouwen. Newman, Henry en Farman tekenden voor de doelpunten. Overigens speelt Groot-Brittani√ę een niveau lager dan Nederland.

In de tweede wedstrijd ging het qua afronding een stuk beter voor Oranje dat in dete periode op een 0-1 voorsprong kwam. Nicky Tjin-a-Ton opende de score door een rebound te verzilveren. Bieke van Nes verdubbelde de voorsprong in het tweede bedrijf.

Bij de Britse vrouwen kreeg Sam Bolwell de start in het doel. Voor Nederland begon Claudia van Leeuwen aan de wedstrijd. Van Leeuwen speelde ook dete wedstrijd. Bianka Bos mocht vrijdag in de derde periode het Nederlandse doel verdedigen. In die derde periode breidde Oranje de voorsprong uit naar 0-4 door goals van Bieke van Nes (haar tweede van de dag) en Julie Zwarthoed. Uiteindelijk bepaalde Adams de eindstand op 1-4.

Nederland speelt van 4 tot en met 10 april het WK Division 1B in het Italiaanse Asagio. Tegenstanders daar zijn gastland Itali√ę, China, Hongarije, Kazachstand en het gedegradeerde Letland.