Trappers prudden skate 1314

20 november 201323:07

Winst voor Flyers en Trappers

Heerenveen Flyers en Tilburg Trappers boekten een nuttige uitoverwinning. Tilburg won met 0-6 bij buurman Eindhoven en Heerenveen versloeg Dordrecht met 2-3.

Eindhoven – Tilburg

Eindhoven Kemphanen wist de Brabantse buurman Tilburg Trappers de eerste periode nog bij te houden. Beide ploegen sloten het eerste bedrijf af zonder doelpunten. Eindhoven moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde Vladislavs Dobrenkijs. Ook Tilburger Berry Donders ontbrak in de opstelling van Eindhoven, nadat hij dit weekend geblesseerd raakte. Donders liep in de wedstrijd tegen Heerenveen een gebroken sleutelbeen op.

In de tweede periode brak Josh Prudden de ban voor Tilburg. De aanvaller scoorde de openingstreffer in de 24e minuut en verdubbelde de voorsprong zes minuten later. Via doelpunten van Diederick Hagemeijer en Peter van Biezen liep Tilburg nog voor de tweede pauze uit naar een comfortabele 0-4 voorsprong.

Referee Jean-Paul de Brabander had een makkelijke avond. Deze derby zou uiteindelijk slechts vier strafminuten opleveren en deze gingen allemaal naar Bob Teunissen.

Michael Sterkens mocht de laatste periode het doel verdedigen van Eindhoven. Sterkens kwam vorig jaar nog uit voor Tilburg en verving Deniz Mollen, de jonge goalie die de laatste weken zo sterk stond te spelen.

Sterkens moest tweemaal capituleren in de derde periode. Goals van Mickey Bastings en Aaron Lee brachten de eindstand op 0-6.

Door de elfde zege op rij blijft Tilburg de koploper. Trappers heeft nu 28 punten uit 15 wedstrijden. Dat zijn er maar liefst tien meer dan Den Haag. De ploeg uit de Hofstad heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Eindhoven blijft op de zesde plek met zes punten.

Dordrecht Lions – Heerenveen Flyers

Dordrecht was nog maar net bijgekomen van de stunt in Den Haag, alvorens de Flyers op bezoek kwamen. Dordrecht ging op dezelfde voet verder als een dag eerder in de Uithof. Na twee minuten nam Lions de leiding dankzij een doelpunt van John Versteeg. In de eerste periode leek Heerenveen ook niet bij de les en nam Dordrecht dus brutaal het initiatief.

Pas na de eerste pauze kwam Heerenveen in het spel. Dat leverde meteen een aantal kansen en doelpunten op. Brock Matheson tekende voor de gelijkmaker in de 27e minuut. Daarmee scoorde de verdediger zijn eerste doelpunt in Friese dienst. Nog geen minuut later nam Heerenveen de leiding. Kevin Bruijsten scoorde de 1-2 op aangeven van Nick Kuiper en Joey Oosterveld.

Diezelfde Kevin Bruijsten bracht na zes minuten in de derde periode de marge op twee goals voor Heerenveen. Ditmaal wist Bruijsten shorthanded te scoren. Voor de Nijmegenaar was het al zijn dertiende doelpunt in twaalf wedstrijden.

Dordrecht kwam nog wel tot een aansluitingstreffer. Maar de 2-3 op naam van Don Nichols viel pas negen seconden voor tijd, waardoor Heerenveen drie punten kon bijschrijven.

Heerenveen staat voorlopig derde met 17 punten uit 12 wedstrijden. Dordrecht staat een plekje lager met 14 punten uit 14 wedstrijden.