1920 1149

19 januari 201900:04

Winstpartijen voor Nijmegen en Den Haag

Nijmegen Devils en Hijs Hokij Den Haag boekten beiden een 7-4 overwinning. Dit ging ten koste van Amsterdam en Luik. Devils overtrof een loepzuivere hattrick van John Versteeg, terwijl Joey Oosterveld een goal en vier assists had namens Den Haag.

Ahoud Devils Nijmegen - Amsterdam Tigers 7-4

Treffers van Branden Eden en RJ Ross in de slotperiode vormde uiteindelijk het verschil tussen Amsterdam en Nijmegen in hun Beneliga-ontmoeting op vrijdagavond in het Triavium. Daarmee voorkwam Nijmegen dat een loepzuivere hattrick van John Versteeg eerder in de wedstrijd als basis voor een uitwinst voor Amsterdam kon dienen.

Een klassieke hattrick zijn drie doelpunten op rij van dezelfde speler in dezelfde periode. Versteeg kreeg dit voor elkaar in iets meer dan zes minuten in de eerste periode. Op dat moment keek Amsterdam tegen een 2-0 achterstand aan na vroege goals van Evo Suurhoff en RJ Ross. Na de hattrick sloot de ploeg uit de hoofdstad de eerste periode met een voorsprong af.

Ook na de tweede periode stond Amsterdam nog op voorsprong nadat Wessel Copier eerst voor de gelijkmaker had gezorgd, maar Tobias Mrkvicka iets meer dan een minuut later weer toesloeg, reden voor Nijmegen om doelman Jeffrey Vermeulen in te wisselen voor Deniz Mollen. Nijmegen had in de derde periode maar veertien seconden nodig om opnieuw langszij te komen via Jeffrey Melissant.

Branden Eden bracht Nijmegen daarna op voorsprong en RJ Reed en uiteindelijk Justin Evers in het lege net bevestigden de Nijmeegse winst. Reed eindigde met twee goals en een assist. Kayo van Soest, Rick van Haren en Jeffrey Melissant hadden ook nog twee assists. Dean Versteeg had twee assists namens Amsterdam.

Voor Nijmegen was dit de enige wedstrijd dit weekeinde. Amsterdam ontvangt zondag in eigen huis Geleen. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Luik Bulldogs 7-4

Den Haag moest het vrijdagavond doen zonder Alan van Bentem, wiens beroep tegen zijn schorsing tijdens de dag bekend werd. De aanvoerder van Den Haag moet twee wedstrijden schorsing uitzitten, twee minder dan hij na zijn eerste beroep kreeg toebedeeld. Van Bentem moest daarom de ontmoeting met Luik aan zich voorbij laten gaan.

Den Haag had het grootste deel van de wedstrijd het initiatief en boekte uiteindelijk ook een prima overwinning op de hoger op de ranglijst genoteerde ploeg uit Luik. Oliver Pataky zette Den Haag na ruim vijf minuten spelen op voorsprong tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd. In de slotminuut kwam Luik via Yoren de Smet op gelijke hoogte en aan de andere kant van de pauze was het Akim Ramoul die zijn ploeg binnen een halve minuut op voorsprong bracht.

Iets meer dan een minuut later was de stand weer in evenwicht via een powerplaygoal van Raymond van der Schuit en weer zes minuten later had Den Haag weer de leiding via Marco Bommezijn. Luik liep in de tweede periode tegen veel straffen aan en het was dan ook een kwestie van tijd voor Hijs verder door zou drukken. Uiteindelijk was het 2,5 minuut voor het rustsignaal Joey Oosterveld die voor de 4-2 zorgde.

Luik kwam nog terug, in dezelfde periode, via een shorthanded goal van Thomas Matheson. Raymond van der Schuit zorgde een paar minuten na de hervatting voor de 5-3. Nog een keer kwam Luik terug tot op een goal, zes minuten voor tijd via Kai Willems, maar twee snelle powerplaygoal van Reinier Staats en Mike Verschuren zorgden ervoor dat Den Haag de winst pakte.

Joey Oosterveld had naast zijn goal ook vier assists voor Den Haag, Raymond van der Schuit eindigde met twee goals en twee assists en Jurryd Smid pikte drie assists op. Bij Den Haag had Matheson een goal en twee assists.