Oranje WK Teamfoto 2017

26 april 201716:40

Door Joep Meijsen

WK Belfast: Nederland - Kroati√ę 2-6

Kroati√ę is de volgende tegenstander voor Nederland op het WK in Belfast. Beide teams zijn nog puntloos in dit kampioenschap. Volg de wedstrijd live op Youtube.

En ook de slotperiode...

eindigde gelijk. Nederland was wellicht zelfs de betere ploeg tijdens de periode en scoorde een powerplaygoal via nogmaals Raymond van der Schuit. Sjoerd Idzenga stopte een penaltyshot, maar moest in de slotfase nog een keer capituleren in een zeer sterke invalsbeurt, die werd bekroond met de uitverkiezing tot beste speler van Nederland in de wedstrijd.

De tweede periode...

tussen Nederland en Kroati√ę eindigde gelijk. Doelman Sjoerd Idzenga moest een vroeg tegendoelpunt incasseren, maar maakte daarna een reeks goede saves om verdere schade te voorkomen. Intussen kwam ook de aanval van Nederland meer tot leven met een goal door Raymond van der Schuit als bekroning. Shorthandedkansen voor Kevin Bruijsten en Ronald Wurm hadden het scorebord zelfs een nog iets beter aanzien kunnen geven.

Oranje kende...

een zeer matige eerste periode tegen Kroati√ę. De nationale ploeg kwam al vroeg op achterstand, kreeg daarna wel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar raakte met nog zo'n zeven minuten te spelen in de periode de kluts kwijt en incasseerde drie goals in 21 seconden.