3 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Wolves stunten in hoofdstad

Den Haag Wolves doorbrak de eigen langdurige losing streak met een 4-3 zege in Amsterdam. De winnende treffer viel in de overtime en kwam de stick van oud-Amsterdam-forward Jan Jaap Natte, die zijn tweede goal van de wedstrijd scoorde.

Met de zege doorbrak Den Haag een serie van negen nederlagen op rij die de ploeg zo goed als uitschakelde voor de play-offs. Het betreft de eerste zege voor de nieuwe coach van Den Haag, Alan Jacob, die enkele weken geleden het roer overnam van Alexander Jacobs.

Voor Amsterdam betekent het juist de derde nederlaag in de laatste vier wedstrijden. De ploeg van Ron Berteling en Tom Hartogs is hierdoor de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt aan Geleen. De ploeg heeft nog wel een voorsprong van zeven punten op de nummer drie op de ranglijst, maar Tilburg heeft nog wel twee wedstrijden in handen.

Borek Vagner opende de score al vroeg in de wedstrijd met zijn zevende goal van het seizoen. Iets meer dan een minuut later was het Natte die voor de gelijkmaker zorgde, terwijl TJ Heighton de formatie uit de Hofstad op de valreep van de eerste periode voor het eerst op voorsprong wist te brengen.

Paul Vincent draait dit seizoen zo'n beetje op een doelpunt per wedstrijd en prikte de puck halverwege de wedstrijd achter Emil Lundgren voor zijn 34e van het seizoen. Lou di Masi bracht Den Haag weer op voorsprong, maar de Amsterdamse topscorer Bohuslav Subr bracht de ontmoeting shorthanded weer in evenwicht te brengen terwijl Christoffer Drugge een straf uitzat.

De derde periode bleef doelpuntloos, waarna Natte zijn vijfde game winning goal van het seizoen voor zijn rekening nam. Door zijn twee goals en een assist in de wedstrijd nam Natte de kroon van topscorer onder de in Nederland geboren spelers weer over van Bob Teunissen van Nijmegen.

Een dag eerder troffen beide teams elkaar in de Uithof in Den Haag. Daar pakte Amsterdam wel de punten mee. Jamie Schaafsma had drie goals en een assist in de 7-3 zege voor de Amstel Tijgers.