28 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Zachrisson blijft bij Trappers

Tilburg Trappers heeft de Zweed Erik Zachrisson voor de rest van het seizoen ingelijfd. De linker vleugelaanvaller was sinds het begin van deze week op proef bij Trappers. Tilburg haalt tevens verdediger John van Biezen terug van White Caps Turnhout.

Dat heeft Trappers bekendgemaakt. Trappers heeft na het vertrek van Scott Kirton een importplaats open volgens de regels die voor het seizoen tussen de clubs zijn afgesproken, zodat er plek was voor Zachrisson in het team van Theo van Gerwen.

Het is nog onduidelijk op Zachrisson al vrijdag in actie kan komen voor Tilburg. De op 11 oktober 1977 in Stockholm geboren aanvaller moet eerst nog een internationale transfer doorlopen. Pas daarna mag de forward uitkomen in de Challenge Cup.

John van Biezen, broer van Peter van Biezen, maakte begin vorig seizoen de overstap van Tilburg Trappers naar White Caps Turnhout, waar hij een basisplaats verwierf. De 24-jarige verdediger debuteerde al in het seizoen 2000/2001 in het eerste team van Trappers en kwam ook in de seizoenen daarop sporadisch in actie voor het eerste team. Hij slaagde er echter nooit in om zich een vast plek in de selectie te verwerven en kwam veelal uit voor het tweede team van Trappers dat in de eerste divisie uitkomt.

Vorig seizoen speelde hij 32 wedstrijden voor Turnhout en kwam tot twee goals en drie assists. Tilburg Trappers kampt door het trainingskamp van Oranje in Finland met een chronisch tekort aan verdedigers. Volgens de website van Trappers krijgt Van Biezen een nieuwe kans te bewijzen dat hij op het hoogste niveau thuishoort.