Beneliga logo 2015

2 december 201723:21

Zaterdag roundup: Bulldogs en Flyers halen uit

Vier wedstrijden in de Beneliga op zaterdag. Luik won met ruime cijfers van Tilburg, Geleen klopte Herentals, Heerenveen was te sterk voor Leuven en Eindhoven won nipt in Den Bosch.

Laco Eaters Limburg - Era Renomar Hyc

Geleen herstelde zich zaterdag van het verlies een dag eerder in Den Haag met een 3-0 overwinning op Herentals. Voor 457 toeschouwers pakte Rowan Delil de shuthout en had Lars van Sloun assists op alledrie de treffers van de thuisclub. Voor Herentals was het de eerste keer in de huidige Beneliga-campagne dat de club niet tot scoren kwam.

Eaters besliste de wedstrijd eigenlijk al in de eerste periode. Tom Marx bracht zijn ploeg na ruim elf minuten op voorsprong. Voormalig Herentals-speler Vadim Gyesbreghs verdubbelde kort voor het einde van de openingsperiode de voorsprong en halverwege de wedstrijd zorgde Slawomir Krzak voor de 3-0 eindstand.

Geleen komt door de overwinning op 21 punten uit tien wedstrijden, waarmee de ploeg van coach Andy Tenbult de koppositie in de Beneliga handhaaft. Herentals heeft met zeventien uit acht wel minder verliespunten, maar staat vooralsnog op de vijfde plek.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Dolphin Kemphanen Eindhoven

Den Bosch is vooralsnog puntloos in de Beneliga, maar maakte het zaterdag Eindhoven nog knap lastig. In de eerste acht wedstrijden van dit seizoen werd maar zes keer gescoord, maar voegde hier in de ontmoeting tegen Kemphanen vier goals aan toe. Eindhoven, met Cees Jonkers in de bank als coach vanwege de schorsing van Larry Suarez, zag Ritchie van Hulten en Nick Verschuren ieder een goal en een assist noteren in de uiteindelijke 4-5 overwinning.

Kemphanen begon flitsend aan de wedstrijd. Na achttien seconden had Kayo van Zoest de puck al achter de startende goalie Mike Kersten liggen. Via een treffer van captain Jerry Kinneging kwam Den Bosch echter na acht minuten op gelijke hoogte. Goals van Damian Kluijtmans en Nick Verschuren aan weerzijden van het eerste rustsignaal bezorgden Kemphanen echter en comfortabele voorsprong.

Via een shorthanded goal van Lucca Kluijtmans liep Eindhoven zelfs halverwege het duel nog uit naar 1-4, alvorens Daan Boogaardt iets terugdeed voor de Red Eagles. Ritchie van Hulten zorgde daarna voor de 2-5. Treffers in de slotfase van Niclas Henningsson en Niels Lemans brachten de Red Eagles nog dichtbij het eerste punt van het seizoen. Maar in de 53 seconden na de aansluitingstreffer kon Den Bosch geen gelijkmaker afdwingen.

Eindhoven komt door de overwinning in punten gelijk met Geleen bovenaan de ranglijst met 21 uit tien. Kemphanen moet het voorlopig doen zonder Roderick van den Hout. Die werd door de tuchtcommissie voor liefst twaalf wedstrijden geschorst omdat hij met opzet op de referee zou zijn ingereden tijdens de ontmoeting in Heerenveen begin vorige maand.

Unis Flyers Heerenveen - Leuven Chiefs

Heerenveen behaalde zaterdag een comfortabele overwinning tegen Leuven. De ploeg van Mike Nason en Dennis Schreur liep al in de eerste periode uit naar een 4-0 voorsprong en voegde hier in de slotfase nog twee treffers aan toe. Jeff Honebeeke kreeg de start bij de Friezen en noteerde een shutout. Ronald Wurm had twee doelpunten voor zijn team in een wedstrijd met slechts drie straffen.

In de openingsperiode troffen Brent Janssen, Ronald Wurm (2) en Lars den Edel doel. Het duurde daarna lange tijd voor de dertienhonderd toeschouwers in Thialf weer konden opveren. Zes minuten voor tijd zorgde Tony Demelinne voor de 5-0 en drie minuten later was Kevin Nijland succesvol.

Door de zege komt Heerenveen uit op 19 punten uit negen wedstrijden, wat goed is voor de derde plek op de ranglijst. Leuven speelde pas zeven wedstrijden, verzamelde tien punten en staat daarmee vooralsnog op de negende plek.

Luik Bulldogs - Tilburg Trappers

Luik Bulldogs boekte zaterdag met 10-1 tegen Tilburg zijn grootste overwinning in het lopende Beneliga-seizoen. De Franstalige Belgen spelen al het hele seizoen doelpuntrijke wedstrijden en gingen als eerste club door de grens van vijftig doelpunten heen. Kai Willems, vorige week weggestuurd bij Geleen, debuteerde in het shirt van Bulldogs.

Luik kende een ijzersterke eerste periode waarin het team maar liefst zes keer wist te scoren. Zelfs een time-out na de derde treffer kon de Luikse doelpuntenmachine niet stoppen. Akim Ramoul sloeg in de eerste zes minuten al twee keer toe, waarna Michael Distate, Alexandre Bremer en Nicholas Rivait en Yoren De Smet de voorsprong verder uitbouwden.

In het restant van de wedstrijd scoorde Bremer nog twee keer en waren ook Thomas Cheyne Matheson en Loris Darques trefzeker zodat Luik de dubbele cijfers haalde. Luik staat nu met 12 punten uit zeven wedstrijden op de zevende plek van de ranglijst in de Beneliga, terwijl Tilburg met zeven uit negen vooralsnog elfde staat.