Flyers Beneliga goede doel 02 2018

18 februari 201802:44

Door Remco

Zaterdag roundup: goede doel in Heerenveen

De reguliere competitie zit er bijna op. Heerenveen won ruim van Nijmegen in een duel dat in het teken stond van het Beatrix Kinderziekenhuis. Verder verloor Antwerp in de strijd om het laatste play-off ticket thuis van Geleen en moet de ploeg afwachten op de uitkomst van een protest.

UNIS Flyers Heerenveen - Ahoud Devils Nijmegen

Het laatste thuisduel van Flyers eindigde in een mooie avond voor het Beatrix Kinderziekenhuis. In totaal werd er 12.500 euro opgehaald rondom de wedstrijd. De wedstrijd zelf was voor een gedeelte spannend. Nijmegen stond na de eerste periode op een kleine 2-1 achterstand. In de tweede periode legde Flyers de basis voor een ruime overwinning en liep de ploeg van Mike Nason uit naar 5-1. Adam Bezak had drie goals namens Flyers. In de derde periode werd het met 9-1 zelfs nog een monsterzege voor Flyers.

Foto's Pieter-Jord Hovenga

Flyers Nijmegen bene goal cheer 02 2018
— © Pieter-Jord Hovenga

Antwerp Phantoms - Laco Eaters Limburg

Antwerpen moest vanavond winnen om nog kans te maken op de achtste plek. Phantoms verloor echter met 3-4 van Eaters dankzij onder andere twee goals van Lars van Sloun. Door de nederlaag staat Antwerpen vier punten achter op Leuven met nog maar 1 wedstrijd te spelen (dinsdag in Tilburg).

Antwerpen heeft echter vorige maand protest aangetekend na het verlies tegen Amsterdam op 13 januari. In deze wedstrijd zouden twee spelers van Amsterdam niet op de wedstrijdsheet zijn gezet.

Overige duels

Er waren nog twee andere wedstrijden in de Beneliga. De derby tussen Zoetermeer Panters en Hijs Hokij Den Haag eindigde in een 3-4 overwinning voor de koploper. Cas Staps, Thomas Borgman en Ludek Skop waren trefzeker names Zoetermeer. Voor Den Haag scoorden Jay de Ruiter, Diordy Vols, Jasper Kick en Viktor Gibbs Sjödin. Zoetermeer speelt morgen nog een belangrijke rol in de strijd om de achtste plek als Panters afreist naar Leuven. In de afgelopen weken versloeg Zoetermeer de concurrenten van Leuven: Eindhoven en Antwerpen.

Tenslotte won de Belgische bekerwinnaar Luik met 8-3 van Amsterdam Tigers. Michael Mackie-Kwist scoorde een hattrick namens Amsterdam maar kon de ruime nederlaag niet voorkomen. Cheyne Matheson kwam ook tot een hattrick voor Luik. Bij Luik maakte Yoren de Smet zijn rentree nadat hij enkele weken geleden tegen Herentals een blessure opliep. De Smet vierde zijn rentree met twee doelpunten.