37353403374 dd7ba2063b k

20 januari 201823:09

Zaterdag roundup: Moeizame winst Flyers

Heerenveen Flyers had penalty shots nodig om te winnen van de Eaters uit Geleen. Antwerpen pakte drie belangrijke punten thuis tegen Zoetermeer en er waren uitzeges voor Luik, Leuven en Den Haag.

UNIS Flyers Heerenveen - Laco Eaters Limburg

Eaters leek vooraf een zware avond te krijgen in Thialf. De ploeg van Andy Tenbult moest het doen zonder vijf spelers: Pellegrims, Huovinen, Smeets, Meulenbeek en Krzak. Voor Heerenveen was het zaak om terug te komen na de afstraffing in Herentals.

Ondanks de vele afwezigen hield Eaters Heerenveen lang op de nul in Thialf. Halverwege de wedstrijd wist Adam Bezak voor de eerste maal Rowan Delil te passeren. Bezak scoorde met een Flyer meer op het ijs. Een paar minuten later kwam Geleen alweer langszij via een doelpunt van Jord Smit. Vlak voor het einde van de tweede periode bracht diezelfde Smid zijn ploeg zelfs op voorsprong: 1-2.

De derde periode duurde drie minuten te lang voor de bezoekers uit Limburg. Eaters liep in de tweede helft van de periode tegen drie straffen aan en bij de derde powerplay schoot Demelinne de 2-2 binnen en dwong daarmee een verlenging af. Daarin werd niet gescoord zodat penalty shots de beslissing moesten brengen. In die serie wist alleen Ronald Wurm te scoren.

Archieffoto boven het artikel van Robert Bos

Amsterdam Tigers - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag is dit weekeinde niet in topvorm, toch wist de ploeg van Chris Eimers wel weer te winnen. Ditmaal won Den Haag met 4-5 in Amsterdam. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong met een powerplaygoal van Jeffrey Melissant. Calvin Pohlman bracht daarna zijn ploeg met twee doelpunten aan de leiding. Vlak voor de pauze bracht voormalig Tiger Joey Oosterveld de stand op gelijke hoogte: 2-2.

Den Haag leek in de tweede periode wedstrijd te beslissen. Door goals van Raymond van der Schuit en de gebroeders van Bentem kwam Hijs op een comfortabele 2-5 voorsprong. Door goals van Rocco van Hoorn en Tobias Kathan kwam Amsterdam nog terug tot 4-5. De inhaalrace van Tigers leverde echter geen punt op.

Door het puntverlies van Heerenveen staat Den Haag nu aan kop met maar liefst negen punten voorsprong op Flyers en Nijmegen.

Dolphin Eindhoven Kemphanen - Luik Bulldogs

De wedstrijd in Eindhoven begon met een minuut stilte na het overlijden van Michael Louwers. De voormalig speler van Eindhoven, Geleen, Trappers en het nationaal team overleed op 51-jarige leeftijd. IJshockey Nederland wenst alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies. Morgen plaatsen we een uitgebreid artikel ter nagedachtenis aan Mike Louwers.

Kemphanen beleefde ook sportief een beroerde avond. De bezoekers uit Luik stonden binnen dertien minuten al op een 0-5 voorsprong. Topscorer Cheyne Matheson scoorde driemaal in de eerste periode en voegde later nog een vierde treffer toe aan zijn totaal. Matheson leidt de topscorerslijst in de Beneliga met 29 goals en 25 assists.

Uiteindelijk won Luik met 3-8 waardoor de ploeg van Paul Vincent nu twee punten achter Nijmegen en Heerenveen staat.

Antwerpen Phantoms - Zoetermeer Panters

Antwerpen deed goede zaken in de strijd om de achtste plek in de Beneliga. In een doelpuntrijke wedstrijd won Phantoms met 7-6 van Zoetermeer. In de eerste periode pakte Antwerpen een 4-0 voorsprong, Zoetermeer gaf niet op en kwam terug in de wedstrijd tot 5-4. Panters kwam echter niet op gelijke hoogte en zag Antwerpen daarna weer uitlopen tot 7-4. Lukasz Bartak had twee goals voor de thuisploeg. Via doelpunten van Skop en Borgman kwam Zoetermeer wederom terug tot 1 goal verschil. Daar bleef het echter bij.

Red Eagles Den Bosch - Leuven Chiefs

Vorige week was Den Bosch in Leuven dichtbij het eerste punt. Vanavond in eigen huis begon Den Bosch ook goed en kwam via de teruggekeerde Mark Schra al snel aan de leiding. Scott Wamsganz scoorde daarna tweemaal in de eerste periode om Leuven met een voorsprong richting de kleedkamer te sturen.

Na de pauze gooide Leuven de wedstrijd op slot. Twee goals van Boris Kolyasnikov en een goal van Oscar Delbressine bepaalden de eindstand op 1-5. Dankzij de winst komt Leuven nu op gelijke hoogte met nummer acht Amsterdam.