Zwarhoed SDE 2017

31 oktober 202010:08

Vrijdag: Trappers ruim langs Rockets

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen Diez-Limburg Rockets overtuigend met 1-6 gewonnen. Ties van Soest scoorde twee keer. De Oranjevrouwen van SDE wonnen hun competitiewedstrijd, met een assist van Julie Zwarthoed.

Diez-Limburg Rockets - Tilburg Trappers 1-6

Tilburg kwam na een doelpuntloze eerste periode vroeg in de tweede doorgang op achterstand via voormalig Luik Bullog Cheyne Matheson, maar speelde zich daarna naar een zorgeloze 1-6 oefenzege tegen de nieuwkomer in de Oberliga Nord.

Jordy Verkiel maakte enkele minuten na het openingsdoelpunt de gelijkmaker, waarna Ties van Soest met twee goals in drie minuten tijd Trappers het voordeel gaf. In het laatste kwartier van de ontmoeting waren Diego Hofland, Jordy van Oorschot en Reno de Hondt nog succesvol voor Trappers.

Het was de voorlaatste oefenwedstrijd van Tilburg in voorbereiding op de seizoenstart komend weekeinde. Zondag reist Trappers nog een keer af naar Diez-Limburg.

SDE - AIK 3-2

Met Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed en Maree Dijkema in de opstelling won SDE op het hoogste niveau in Zweden de competitiewedstrijd tegen AIK met 3-2 in een voor de ranglijst belangrijk duel. SDE klimt door de zege naar de zevende plaats van de ranglijst, boven de tegenstander van vrijdagavond.

Alexandra Anderson had twee goals namens SDE, terwijl Leanne Ganney eerst voor de gelijkmaker zorgde. Julie Zwarthoed had een assist op die goal. SDE komt volgende week vrijdag weer in actie. Dan is Lulea/MSSK de tegenstander voor de Oranjevrouwen en hun teamgenoten.