Trappers vs Eaters 231014

4 januari 201520:51

Zeges voor bekerfinalisten

Tilburg en Heerenveen boekten beiden een zege als laatste voorbereiding voor de bekerfinale van volgende week zondag. Tilburg had veel moeite met Limburg Eaters, terwijl Flyers een simpele overwinning boekte op Eindhoven Kemphanen.

Tilburg Trappers – Limburg Eaters

Beide ploegen liepen op zaterdagavond tegen een nederlaag aan. De middagwedstrijd in Stappegoor voor 2000 toeschouwers bood de kans om die nare smaak weg te spoelen. In de vorige ontmoeting had Tilburg ook al moeite met Eaters. Vorige week wist Trappers pas na penalty shots de winst mee te nemen uit Glanerbrook. Er zit een groot verschil tussen de thuis- en uitvorm van Eaters dit seizoen, toch wist Eaters het Tilburg heel lastig te maken vandaag. Coach Wil Zwarthoed had geen beschikking over het trio Kay Gielen, Dave van Mol en reservegoalie Rowan Delil. Lars Engwegen maakte zijn rentree na een schorsing.

Na vier minuten kwamen de Limburgers verrassend op 0-1. Adam Hartley rondde een snelle uitbraak af na voorbereidend werk van Akim Ramoul en Tom Marx. Tilburg kwam na elf minuten langszij op de powerplay. Sami Heinonen wist een aantal maal redding te brengen maar moest uiteindelijk passen op een rebound van Mickey Bastings. Vier minuten later zette Steve Mason Trappers op een 2-1 voorsprong. Mason wist op fraaie wijze de verdediging van Eaters te passeren en klopte ook Heinonen voor zijn dertiende goal van het seizoen.

Aan het begin van de tweede periode kwam Eaters op gelijke hoogte. Een sublieme pass van Akim Ramoul gaf Jeffrey Mens de kans op de 2-2. Mens greep de kans met beide handen aan en scoorde zo zijn twaalfde doelpunt.

Pas in de derde periode moest Eaters buigen voor Tilburg. Twee goals van Nick de Ruijter in de eerste zes minuten zorgden voor de beslissing. Het slotakkoord was voor Mason die met zijn tweede van de middag de eindstand op 5-2 bepaalde.

Eindhoven Kemphanen - Heerenveen Flyers

De andere bekerfinalist kende een veel makkelijkere zondag. Flyers won met maar liefst 1-11 in en tegen Eindhoven. Binnen vier minuten stond Flyers al op een 0-2 voorsprong na goals van Marco Postma en Mitch Bruijsten. Vlak daarna verkleinde Raymond van der Schuit de achterstand voor Kemphanen. In het restant van de eerste periode nam Flyers al definitief afstand van de tegenstander. Via doelpunten van Ronald, Levi Houkes en wederom Mitch Bruijsten stond er na 20 minuten al een 1-5 voorsprong op het bord.

Dankzij een doelpuntrijke derde periode bleef de teller voor Flyers op elf steken. Josh Prudden wist tweemaal te scoren en ook Ronald Wurm produceerde zijn tweede doelpunt in het IJssportcentrum. Volgende week in hetzelfde stadion mag Flyers op jacht naar de eerste bekerwinst sinds 2002.