29 oktober 201623:15

Door Joep Meijsen

Zeges voor Devils en Tijgers

Nijmegen verrast Zoetermeer; Routiniers helpen Amsterdam langs Tilburg

Calvin Hendriks bezorgde Nijmegen in de slotminuut een overwinning in Zoetermeer. Josh Prudden had een goal en drie assists de 5-3 zege van Amsterdam tegen Tilburg.

Zoetermeer - Nijmegen

Zoetermeer plaatste zich al voor de halve finales van de beker, Nijmegen moet dat nog doen. In de onderlinge confrontatie tussen deze twee ploegen in Poule A van de Beneliga was Devils uiteindelijk met 2-3 te sterk voor de Panters. Joy Turpijn had weliswaar twee goals voor Zoetermeer, maar daar zette Nijmegen louter Hendriks-goals tegenover. Jesse, Wesley en Calvin wisten het net achter Kevin Riedijk te vinden. Laatstgenoemde scoorde met nog maar 34 seconden te spelen het winnende doelpunt. Bij Panters keerde Fons van Hoorn terug in de opstelling. De 23-jarige verdediger speelde voor het laatst in 2014-15 bij Panters in de Eerste Divisie. Daarvoor deed hij ervaring op bij Amsterdam, waar zijn broer Rocco nu speelt. Bij Nijmegen nog altijd geen Kim Wikström in de opstelling.

Amsterdam - Tilburg

Amsterdam is de campagne in de Beneliga winnend begonnen. Routinier Josh Prudden speelde een belangrijke rol in de 5-3 overwinning voor de ploeg uit de hoofdstad. Prudden had een goal en drie assists. Een andere routinier, Marcel Kars nam twee goals voor zijn rekening. Donny van Musscher en Michael Mackie-Kwist waren de andere doelpuntenmakers namens Amsterdam, dat in de eerste twee periodes uitliep naar een comfortabele 5-0 voorsprong. In de slotperiode kwam Tilburg nog iets terug in de wedstrijd. Don Nichols had de schaatsen weer aangetrokken en zorgde voor het eerste Tilburgse doelpunt. Vervolgens scoorde Jeroen van den Broek nog twee keer. Maar de punten bleven in Amsterdam.