Flyers vs Eaters 211114 goal

23 november 201401:13

Door Joep Meijsen

Zeges voor Hyc en Flyers

Het was weer nét niet voor Eindhoven Kemphanen, voor de tweede dag op rij verloor het team van Marc Visschers met één doelpunt verschil. Eaters hield Flyers geruime tijd bij, maar verloor uiteindelijk toch nog met 10-5 in Thialf.

Heerenveen - Geleen
Het zijn emotionele dagen voor Geleen. De vaste kern spelers heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij het garanderen van het voortbestaan van het ijshockey in de Eredivisie in Limburg. De ploeg lijkt ook nu de strijd nog niet te hebben overgegeven. In de uitwedstrijd in Thialf kwam de ploeg vroeg in de derde periode nog terug tot 6-5, maar moest daarna vier doelpunten incasseren voor wat toch nog een behoorlijke nederlaag werd.

Voor Flyers betekent de overwinning dat de ploeg in de eerste periode van de competitie noMet twee goals en twee assists was het een goede avond voor Ronald Wurm. Andere doelpuntenmakers voor de Friezen waren Tony Demelinne, Levi Houkes, Travis Bobbee (2), Joey Oosterveld, Marcel Kars, Marco Postma en Mitch Bruijsten. Namens Eaters waren er twee treffers voor Adam Hartley, erwijl ook Lars van Sloun, Pippo Limnell Finocchiaro en Mario Mjelleli tot scoren kwamen. Bij Flyers keepte Sjoerd Idzenga twee periodes, maar hij veel vanwege ziekte uit en werd vervangen door Martijn Oosterwijk. Sami Heinonen viel geblesseerd toen het verschil nog maar een goal was, vroeg in de derde periode.

Eindhoven - Herentals
Eindhoven speelt steeds competitievere wedstrijden, maar wacht nog altijd op het eerste punt van het seizoen. Tegen Herentals incasseerde doelman Tyler Holske vier goals die uiteindelijk het verschil betekenden tussen de beide teams, nadat de eerste periode werd afgesloten met een 1-1 stand door goals van Jordan Paulus en Mike Verschuren.

Het team van Paul Vincent sloeg zoals gezegd zijn slag in de tweede periode. In twaalf minuten tijd kwamen Yente Franssen, Emiel Goris, Maxime Pellegrims en Bryan Kolodziejczyk tot scoren, terwijl Eindhoven daar alleen een doelpunt van Jeroen van den Broek tegenover stelde. Opvallend dat alle goals van Herentals werden gescoord door Belgische spelers.

Kemphanen kwam in de slotperiode via goals van Nick de Jong en Andy Contois, nog terug tot 4-5, maar de overgebleven zeven minuten waren niet voldoende voor Eindhoven om nog een gelijkmaker te forceren.