Archieffoto Diego Hofland
Archieffoto Diego Hofland — © Marco Spelten (Actiefotografie.nl)

28 mei 202107:43

Door Joep Meijsen

Zestal spelers blijft langer bij Tilburg Trappers

Tilburg Trappers heeft een begin gemaakt met de samenstelling van de selectie voor het komende Oberliga-seizoen. De club heeft overeenstemming bereikt met een zestal spelers over een contractverlenging.

De club maakt de contractverlenging bekend tijdens een virtuele avond met de eigen fans. Het gaat daarbij om captain Mickey Bastings, aanvallers Diego Hofland, Danny Stempher, Reno de Hondt en Tijn Jacobs en allrounder Jordy Verkiel. Allemaal spelers die al langere tijd deel uitmaken van de selectie van de club

'Met de andere spelers en de coachingstaff zijn we nog in gesprek. Alle opties liggen open. We willen eerst met de huidige groep de gesprekken voeren. Daarna kijken we naar andere versterkingen', zo wordt algemeen directeur Ruud van Baast geciteerd in Brabants Dagblad.

De club denkt er daarbij over na om weer met imports te gaan spelen. 'Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Het kan en het mag. Maar we moeten kijken of we het ook zelf willen. In juni willen we alles rond hebben.'

Met de verlengingen legt de club drie van zijn top-5 topscorers van het afgelopen seizoen opnieuw vast. Diego Hofland had in het reguliere Oberliga-seizoen in 38 wedstrijden 32 doelpunten en 30 assists en was daarmee de speler met de meeste punten in de selectie van coach Bohuslav Subr.

Reno de Hondt, 44 punten, was de nummer drie en Danny Stempher (42 punten) de nummer vijf. Stempher miste vanwege blessureleed een deel van het seizoen en speelde uiteindelijk maar 24 wedstrijden. Jordy Verkiel was in 36 wedstrijden goed voor 9 goals en 16 assists, terwijl Tijn Jacobs in 40 ontmoetingen drie keer scoorde en zeven treffers voorbereidde.