Stock - goalie helm achter
— © Marco Spelten/IJshockey.com

13 juli 202008:15

Door Joep Meijsen

Zo ziet de hervatting van het NHL-seizoen eruit

De plannen rond de herstart van de NHL zijn goedgekeurd, wat betekent dat het aftellen naar de eerste wedstrijden kan beginnen. De laatste ontwikkelingen en het de eerste wedstrijden op een rijtje.

Zaterdag 1 augustus staan de eerste vijf wedstrijden voor de hervatting van het seizoen op het programma. De eerste wedstrijd van de dag gaat tussen de New York Rangers en de Carolina Hurricanes, gevolgd door Chicago tegen Edmonton. De NHL gaat al zijn wedstrijden spelen in Toronto en Edmonton, waarbij de spelers afgesloten zijn van de buitenwereld om de kans op besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk te beperken.

Spelers hebben tot en met vanavond om te besluiten of ze wel of niet mee willen doen bij de herstart. Bij de collectieve afspraken tussen de competitie en de spelersvakbond is afgesproken dat spelers zonder sancties kunnen afzien van deelname. Enkele spelers hebben dit al laten weten. Zoals Sven Baertschi van de Vancouver Canucks, hij wordt vervangen door Kole Lind in de selectie van de Canucks. Ook Calgary Flames-verdediger Travis Harmonic kiest ervoor om thuis te blijven, net als Edmonton Oilers-verdediger Mike Green en Karl Alzner van Montreal.

Intussen wordt er ook volop getest om te zorgen dat er geen met covid-19-besmette spelers gaan deelnemen aan de trainingskampen die vandaag van start gaan. Bij de Montreal Canadiens zijn tenminste drie spelers recent positief getest. De liga publiceerde onlangs de statistiek dat in totaal 35 spelers positief zijn getest sinds 8 juni. Een van de weinige spelers waarvan de naam bekend is, sterspeler Auston Matthews van de Toronto Maple Leafs, is volledig fit om het seizoen te hervatten.

De spelers verblijven dus bij de hervatting van het seizoen in een zogenoemde bubble, afgesloten van de wereld. Daarvoor zijn zowel in Toronto als Edmonton twee hotels volledig afgehuurd. Volgens Bob McKenzie van TSN ziet de indeling van de hotels er als volgt uit:

HOTEL X (TORONTO)
Boston Bruins
Tampa Bay Lightning
Washington Capitals
Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins

ROYAL YORK (TORONTO)
Carolina Hurricanes
New York Islanders
Toronto Maple Leafs
Columbus Blue Jackets
Florida Panthers
New York Rangers
Montreal Canadiens

JW MARRIOTT (EDMONTON)
St. Louis Blues
Colorado Avalanche
Vegas Golden Knights
Dallas Stars
Edmonton Oilers
Nashville Predators

SUTTON PLACE (EDMONTON)
Vancouver Canucks
Calgary Flames
Winnipeg Jets
Minnesota Wild
Arizona Coyotes
Chicago Blackhawks

Tags

NHL