Den Haag - Zoetermeer
— © Robert Bos (Flickr)

31 oktober 202107:33

Door Joep Meijsen

Zoetermeer dwingt derde wedstrijd af

De halve finaleserie tussen Den Haag en Zoetermeer gaat naar een beslissende derde wedstrijd. Panters won in eigen huis zaterdagavond met 4-1 van Hijs.

Net als een dag eerder kwam Den Haag vroeg op voorsprong. Na iets meer dan drie minuten spelen was het Jeffrey Melissant die namens UltimAir Hijs Hokij Den Haag de score opende. Waar Den Haag een dag eerder daarna snel uitliep naar een grote voorsprong, zo was het nu Zoetermeer dat zes minuten later langszij kwam. De Hongaarse verdediger Attila Birke sloeg op de powerplay toe.

Het duurde daarna tot ruim in de tweede periode voordat de zeshonderd toeschouwers in het Silverdome een volgende treffer te zien kregen. Met Levi Boer op de strafbank was het Michael van Rijswijk die de trekker overhaalde en Panters op voorsprong zette. Vlak voor het einde van de periode deelde Zoetermeer daarna een mokerslag uit, Tobie Collard zorgde voor de 3-1 in het voordeel van de thuisclub.

Den Haag slaagde er niet meer in om die schade ongegaan te maken en Thomas Borgman zette daarna de kroon op de wedstrijd voor Panters door de puck in het lege net te deponeren. Dinsdag wordt de beslissende derde wedstrijd in De Uithof gespeeld.

Daarmee is nog geen bekerfinalist bekend. De tweede wedstrijd tussen Snackpoint Eaters Geleen en Unis Flyers Heerenveen werd na een positieve test in de selectie van Eaters gisteren uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden.