Eaters vs Flyers 2017 save Delil

7 januari 201823:13

Door Joep Meijsen

Zondag roundup: Monsterzege voor Den Haag

Den Haag walste zondag over Den Bosch heen. In de Oberliga won Tilburg in Halle, terwijl in de Beneliga Heerenveen de lastige uitwedstrijd in Geleen naar zich toetrok, Chiefs won in Eindhoven, Luik thuis te sterk was voor Herentals en Patrick van Noten vier keer scoorde in een zege van Antwerpen in eigen huis tegen de Beneliga-Trappers.

Tilburg Trappers - Saale Bulls Halle

Tilburg Trappers vergrootte het gat aan de kop van de ranglijst in de Oberliga Nord naar twaalf punten met een 1-3 overwinning in Halle. Rivaal Leipzig verloor uit bij Essen en gaf dus meer terrein prijs op de regerende kampioen. Max Hermens nam in zijn tweede wedstrijd terug in de opstelling bij Trappers een van de goals voor zijn rekening. Brock Montgomery en Mitch Bruijsten waren de andere doelpuntenmakers. Schaludek zorgde voor het enige tegendoelpunt.

In de andere twee wedstrijden in het beperkte programma in de Oberliga won Moskitos Essen thuis met 5-2 van Leipzig, dat daarmee zijn derde wedstrijd op rij in de Meisterrunde verloor. Hannover Indians won in eigen huis in overtime met 3-2 van Duisburg. Raphael Joly had een assist voor de F√ľchse, maar Branislav Pohaka scoorde in overtime het winnende doelpunt namens de Indians.

Laco Eaters Limburg - Unis Flyers Heerenveen

Sjoerd Idzenga pakte een shutout namens Heerenveen in de 0-4 zege voor de Friezen in Geleen. Het belangrijkste verschil tussen de beide teams zat hem in het benutten van de kansen. Pippo Limnell en Adam Bezak scoorden ieder twee keer namens Heerenveen en zorgden er daarmee voor dat Flyers de punten mee naar huis kon nemen. Eaters deed het zonder Jonas Huovinen, Luca Heutmekers, Maxime Pellegrims en Renzo Meulenbeek.

Eaters vs Flyers 2017 duel

Dolphin Kemphanen Eindhoven - Leuven Chiefs

Scott Wamganz scoorde drie keer en had een assist voor Leuven in de 5-6 overwinning voor de Chiefs in Eindhoven. Bij Kemphanen nam Nick Verschuren drie goals voor zijn rekening, maar dit was niet genoeg om zijn team een punt te bezorgen. Ook Mike Verschuren en Ritchie van Hulten kwamen tot scoren voor de formatie uit de Lichtstad, die anderhalve minuut voor tijd nog de aansluitingstreffer scoorde, maar daarna geen gelijkmaker meer kon afdwingen. Jeffie Versin, Oscar Delbrassine en Alec James waren de andere doeluntenmakers namens Leuven.

Bulldogs Liege - ERA Renomar Herentals

Luik behaalde in eigen huis op zondagavond een 7-3 overwinning op rivaal Herentals. Grote man aan de kant van de Franstalige deelnemer aan de Beneliga was Thomas Cheyne Matheson die liefst vier keer doel trof en ook nog een assist voor zijn rekening nam. Jordan Paulus, Lars Engwegen en Nicholas Rivait kwamen ook tot scoren voor de Bulldogs. Shawn Hulshof had twee goals en een assist namens Herentals, dat ook Jordy van Dyck doel zag treffen.

Phantoms Antwerp - Tilburg Trappers Beneliga

Antwerpen boekte in eigen huis een 7-3 overwinning op Tilburg. Patrick van Noten scoorde liefst vier keer voor de thuisclub, terwijl Lukasz Bartak de andere drie goals voor zijn rkening nam en ook drie assists op zijn naam bracht. Jim Gudden, Elia Urlings en Jeroen van den Broek scoorden de Tilburgse treffers.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag boekte een monsterzege in Den Bosch, 0-17. De Bosschenaren hielden de schade in de eerste periode nog beperkt tot vier tegengoals, maar zag de Haagse bekerfinalist liefst acht keer scoren in de tweede periode. Stace van Bentem en Oliver Pataky hadden ieder drie goals. Verder wisten Jeffrey Melissant 92), Alan van Bentem (2), Marco Bommezijn, Viktor Sjodin (2), Jurryt Smid, Bas Britstra, Joey Oosterveld, Raymond van der Schuit het net nog te vinden. Den Haag blijft daarmee koploper in de Beneliga, met een punt meer en twee wedstrijden minder dan Heerenveen. Herentals volgt op zeven punten.

Den Haag, Heerenveen, Nijmegen en Geleen hebben de beste papieren voor plaatsing voor de Final Four.