Eaters vs Devils 2017 doelscene

15 januari 201808:15

Door Joep Meijsen

Zondag roundup: Devils wint in Geleen

Nijmegen Devils deed zondag goede zaken in de Beneliga door uit te winnen in Geleen. Heerenveen ging stevig onderuit in Herentals en Amsterdam was te sterk voor Zoetermeer. Verder waren er nog zeges voor Leuven en Luik.

Laco Eaters Limburg - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen Devils boekte zondagavond een belangrijke uitoverwinning in Geleen. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel was met 1-2 te sterk voor Geleen. Voor Nijmegen betekende dat de volle buit in het weekend na de zege op vrijdag in eigen huis tegen Herentals, terwijl Geleen na het verlies zaterdagavond in Eindhoven met lege handen staat.

De 650 toeschouwers in Glanerbrook zagen Nijmegen na vijf minuten spelen op voorsprong komen via een goal van Justin Evers, die vorig jaar nog in het shirt van Geleen actief was. Die voorsprong bleef daarna vrijwel de volledige wedstrijd op het scorebord staan.

Pas 2,5 minuut voor tijd was het Aivaras Bendzius die zijn ploeg op 0-2 bracht, alvorens Antonin Drobny in een ultieme poging van Eaters om terug te komen in de wedstrijd nog voor spanning in de slotfase zorgde. Eaters slaagde er echter in de resterende speeltijd niet meer in om overtime uit het vuur te slepen.

Door de zege staat Nijmegen nu op de derde plaats van de ranglijst met 36 punten uit 17 wedstrijden. Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft Nijmegen een flink gat geslagen ten opzichte van zowel Geleen als Eindhoven in de strijd om een plek in de Final Four. Ook Eaters mag in de stand zoals die nu is deelnemen aan de eindstrijd om het landskampioenschap.

Era Renomar Hyc - Unis Flyers Heerenveen

Herentals boekte zondagavond een ruime overwinning in eigen huis op regerend kampioen Heerenveen. Shawn Hulshof had drie goals en een assist in een 8-2 overwinning voor de Belgische kampioen. Flyers werkte nog wel een 2-0 achterstand weg via goals aan weerzijden van de eerste pauze maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Herentals. De goals van Heerenveen kwamen op naam van Tony Demelinne en Marco Postma. Voor Herentals waren naast Hulshof ook Ben Vercammen, Trevor Hunt, Arne van Espen, Jordy van Dyck en Chad Brears succesvol.

Amsterdam Tigers - Zoetermeer Panters

Amsterdam Tigers was zondagavond in eigen huis met 4-1 te sterk voor Zoetermeer Panters. De uitploeg kwam via Mitchell Riedijk nog wel op voorsprong, maar incasseerde halverwege de wedstrijd twee goals binnen een minuut van Jozef Hutar en Marcel Kars. In de slotfase zorgden Rocco van Hoorn en John Versteeg ervoor dat Amsterdam uitliep naar een ruime overwinning.

Tilburg Trappers Beneliga - Leuven Chiefs

Eric Springer scoorde zondag twee keer in de uitwedstrijd van Leuven in Tilburg. Chiefs wonnen het duel uiteindelijk met 3-5. Jeroen van den Broek, Wouter Sars en Jim Gudden zorgden voor de Tilburgse productie. Scott Wamsganz, Dean Thurura en Alec James namen de overige goals van Leuven voor hun rekening.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Bulldogs Liege

Luik boekte zondag een ruime 1-10 overwinning in Den Bosch. Nicholas Rivait scoorde drie keer in het duel, terwijl ook Thomas Matheson, Yoren de Smet, Alexandre Bremer (2), Gaetan Rondia, Akim Ramoul en Andy Kolodziejcyk goaltjes meepikten. Luik blijft daardoor meedoen bovenin de ranglijst, terwijl Den Bosch nog altijd wacht op het eerst punt van het seizoen.