IMG 7781

22 januari 201807:55

Zondag roundup: Trappers verliest weer in Essen

De aanmoediging van een groot aantal fans was zondag in de Oberliga niet voldoende om Tilburg winst te bezorgen in Essen. In de Beneliga won Trappers wel in de extra tijd, van Nijmegen. Eaters was te sterk voor Den Bosch, terwijl Herentals en Luik twee Belgische onderlinge ontmoetingen in hun voordeel beslisten.

Essen Moskitos - Tilburg Trappers

Ruim vierhonderd Tilburgse toeschouwers waren zondag afgereisd naar Essen om hun helden aan te moedigen tegen Essen, dat zich ook deze keer een moeilijke tegenstander toonde voor de Brabanders. Trappers kwam via Jonne de Bonth na zes minuten op voorsprong in het duel, pakte halverwege de tweede periode zelfs en 0-2 voorsprong via Jordy Verkiel, maar zag uiteindelijk Essen via treffers van Julian Lautenslager en Julien Pelletier langszij komen waardoor overtime noodzakelijk was. Christoph Ziolkowski zorgde ervoor dat Essen voor de derde keer dit seizoen als winnaar uit het duel met Tilburg kwam. Opvallend feitje is dat Essen in de wedstrijd tegen geen enkele strafminuut opliep.

Elders in de Oberliga Nord eisterrunde speelden Hannover Scorpions en Duisburg FĂĽchse een zeer doelpuntrijk en spectaculair duel, waarin de thuisclub een 2-5 achterstand en later een 5-6 achterstand wegwerkte om in overtime alsnog de winst naar zich toe te trekken. Sean Fischer scoorde het winnende doelpunt voor de Scorpions. De andere ploeg uit Hannover, de Indians, pakte laat de winst tegen Leipzig. Het duel lag geruime tijd stil nadat een linesman door de puck was geraakt. Uiteindelijk won Indians het duel met 1-3.

Leipzig is inmiddels afgedaald naar de vierde plaats op de ranglijst, nog wel boven Duisburg en Essen. Trappers heeft een voorsprong van vijftien punten op de nummer twee van de ranglijst, Saale Bulls Halle. Hannover Scorpions staat daar weer een puntje vanaf.

Tilburg Trappers - Ahoud Devils Nijmegen

De Beneliga-Trappers wisten wel in de extra tijd de winst binnen te slepen zondag, waarmee Nijmegen werd verslagen. Wouter Sars scoorde uiteindelijk het winnende penaltyshot, nadat de reguliere speeltijd in 3-3 was geëindigd. Nijmegen kwam halverwege de wedstrijd op voorsprong via Kay Gielen, maar zag zestien seconden later Jeroen van den Broek voor de gelijkmaker zorgen. Jasper Nordemann bracht Devils later in de periode voor de tweede keer op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal van Jeffrey den Ridder was het Jim Gudden die de ploegen opnieuw in evenwicht bracht. Marc Donders gaf Tilburg in de openingsfase van de slotperiode voor het eerst in het duel het voordeel, maar deze keer was het Wesley Hendriks die de gelijkmaker scoorde waardoor de overtime en de penaltyshots noodzakelijk werden. Marc Donders had naast zijn goal ook nog twee assists.

Laco Eaters Geleen - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Geleen boekte in eigen huis zondag een 4-0 overwinning op Den Bosch, dat slechts dertien spelers op de sheet had staan. Lars van Sloun scoorde twee keer, terwijl ook Jordi Laan en Vadim Gyesbreghs tot scoren kwamen. Voor Den Bosch was het de negentiende nederlaag op rij.

Era Renomar Hyc Herentals - Antwerp Phantoms

Herentals was zondag thuis met 5-3 te sterk voor Antwerpen in een wedstrijd met liefst vijf doelpunten in de laatste tien minuten. Herentals kwam via Ben Vercammen laat in de eerste periode op voorsprong, maar Antwerpen kwam via Lukasz Bartek kort na de pauze op gelijke hoogte. Shawn Hulshof zorgde kort daarna voor de 2-1, die lange tijd op het scorebord zou blijven staan. Pas acht minuten voor tijd liep Herentals via Ben Coolen verder uit, maar Akke Klijsen zorgde vrijwel direct weer voor de aansluitingstreffer. Anderhalve minuut voor tijd was het Jordy van Dyck die de stand op 2-4 bracht, maar twintig seconden later bracht Patrick van Noten zijn ploeg nog een keer terug tot op een doelpunt. Chad Brears besliste daarna het duel definitief.

Chiefs Leuven - Liege Bulldogs Ice Hockey Club

Luik had overtime nodig om te winnen in Leuven. Thomas Matheson was de maker van het winnende doelpunt met zijn tweede van de avond nadat de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd. Eric Springer nam beide Leuvense goals voor zijn rekening. Akim Ramoul scoorde de andere Luikse goal.