Zvolen won in Slowakije de finaleserie tegen HK Poprad
Zvolen won in Slowakije de finaleserie tegen HK Poprad — © Instagram Kkm Zvolen

8 mei 202109:32

Zvolen wint kampioenschap in Slowakije

Zvolen is de nieuwe kampioen van Slowakije. De ploeg won de vijfde wedstrijd in de best-of-seven-finaleserie tegen HK Poprad met 3-2 en haalde daarmee de titel binnen.

Daarmee grijpen HK Poprad en de Nederlander Mike Dalhuisen naast het kampioenschap op het hoogste niveau in het land. Dalhuisen stond met ruim 23 minuten wederom het langs op het ijs binnen zijn ploeg en had drie schoten op doel.

Het was wederom een spannende ontmoeting. Via Allan McPherson kwam Zvolen na negen minuten spelen op voorsprong, maar Peter Bjaloncik zorgde een minuut later al voor de gelijkmaker. Radovan Bondra scoorde op de powerplay nadat Brandon Mashinter van het ijs was gestuurd halverwege het duel de tweede treffer namens Zvolen.

Die voorsprong werd via de tweede goal van de avond van McPherson zes minuten voor tijd verder uitgebreid. James Livingston zorgde met nog nog iets meer dan een minuut te gaan nog voor de aansluitingstreffer, maar Poprad kon in de resterende speeltijd het kampioensfeest van Zvolen niet voorkomen.