Nl dames zwarthoed schot 070413

19 mei 201513:51

Door Remco

Zwarthoed vervolgt carriere in Zweden

Julie Zwarthoed zal komend seizoen op het hoogste niveau in Zweden gaan spelen. De 20-jarige aanvalster kwam de afgelopen jaren uit voor het tweede team van Eaters.

Twee jaar geleden had Zwarthoed al een kans om in het buitenland te gaan spelen. Destijds was Zwarthoed in gesprek met de Amerikaanse oud-international Jamie Hagerman om voor haar team in Boston te komen spelen. Zwarthoed ging niet op die aanbieding. Zwarthoed wou onder andere de eerste vrouwelijke speelster worden in de Eredivisie.

Dit jaar werd het echter duidelijk dat Zwarthoed niet in aanmerking zou komen voor een plek in de selectie van Eaters. Daarop besloot Zwarthoed toch de stap naar het buitenland te maken. Bij de eerste try-out in Zweden was het direct raak. De naam van de club is nog niet bekend gemaakt, wel is duidelijk dat het gaat om een ploeg op het hoogste niveau in Zweden.

Zwarthoed is ondanks haar jeugdige leeftijd al jarenlang een vaste waarde voor de nationale ploeg. Zij is niet de enige Nederlandse international die in Zweden speelt. Clo√ę Keijzer en Zo√ę Barbier kwamen het afgelopen seizoen ook uit voor een Zweedse club.

Afgelopen weekend speelde het Nederlands damesteam nog op het internationale toernooi in Cergy. In de finale werd het Duitse Grefrath met 2-1 verslagen. In een duel met de nodige opstootjes scoorde Zwarthoed beide Nederlandse doelpunten.