Julie Zwarthoed SDE
— © Mats Bekkevold

28 september 202007:22

Zweden: Winst voor SDE en eerste punt voor Göteborg

Het oranjegekleurde SDE won dit weekend haar enige wedstrijd. Op vrijdagavond was de ploeg met 3-4 te sterk voor stadsgenoot AIK. Esther de Jong behaalde met Göteborg het eerste punt van het seizoen door na penalty shots te verliezen tegen Linköping. Een dag later volgde echter een kansloze nederlaag tegen Djurgardens.

De stadsderby tussen AIK en SDE leek heel eenzijdig te worden. Na twintig minuten ijshockey stond SDE al met 0-4 voor. Julie Zwarthoed opende op haar 26e verjaardag de score met haar eerste doelpunt van het seizoen. Kayleigh Hamers zorgde voor de assist. Daarna scoorden Jacqueline Pierri en Lili Pinter (tweemaal). Op de tweede goal van de Hongaarse international Pinter pakte Hamers opnieuw een assist.

Laagvlieger AIK leek daarmee wel klaar. De ploeg wacht nog steeds op de eerste punten van het seizoen en een marge van vier goals leek genoeg voor SDE. Maar AIK begon een comeback met twee late goals in de tweede periode. Tien minuten voor tijd verkleinde AIK de achterstand zelfs tot 1 goal maar gelukkig wist SDE de drie punten binnen te halen. SDE staat nu na vijf wedstrijden op de vijfde plek met 8 punten uit 5 wedstrijden.

Bekijk de highlights van de wedstrijd via deze link:

Het Göteborg van Esther de Jong deelt niet langer de rode lantaarn met AIK. Op zaterdag behaalde Göteborg knap een punt in de uitwedstrijd tegen nummer 4 Linköping. Dankzij het behalen van overtime en penalty shots veroverde Göteborg het eerste punt van het seizoen. In de shootout bleek de tegenstander de betere. Esther de Jong kwam tot twee schoten op doel en won 2 van haar 4 face-offs.

Een dag later kon de ploeg geen vuist maken tegen Djurgardens. In de hoofdstad ging Göteborg met 6-0 onderuit. De Jong kwam wederom tot twee schoten op doel.