23 september 201707:34

Door Joep Meijsen

Zweedse versterking voor Den Haag

Den Haag breidt de selectie uit met de 29-jarige Zweedse ijshockeyer Viktor Gibbs Sjödin, die zowel in de aanval als de verdediging uit de voeten kan.

Met de uit het Zweedse Uppsala afkomstige Sjödin heeft Den Haag een speler te pakken met een indrukwekkend verleden. Zo speelde hij in het verleden het WK U18 o phet hoogste niveau en speelde hij ruim 170 wedstrijden in de tweede liga in Zweden. Daarnaast was hij enkele jaren actief in Noord-Amerika, waar hij op het hoogste jeugdniveau speelde bij de Portland Winter Hawks uit de Western Hockey League.

Het leidde er onder meer toe dat hij door de Nashville Predators werd gedraft in de zevende ronde in 2006. De afgelopen jaren speelde hij vooral in Australi√ę, waar hij ook nu actief is voor de Melbourne Ice. Met vijftien goals en 25 assists in 24 wedstrijden leverde hij een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van zijn ploeg. Sj√∂din was in Melbourne een onder meer teamgenoot van voormalig Nijmegen-aanvaller Jason Baclig.

Den Haag kan nog niet vanaf het begin van het jaar over de nieuwe aanwinst beschikken. Naar verwachting komt hij halverwege oktober aan in de Residentie om daarna op 20 oktober zijn debuut te maken op de Uithof tegen Amsterdam. Sjödin is na aanvaller Oliver Pataky de tweede import bij de Haagse club. Het is de bedoeling dat hij de verdediging van Den Haag gaat versterken.