Leef¬≠tijds¬≠be¬≠pa¬≠ling JRU17 sei¬≠zoen 2023‚ÄČ‚Äď‚ÄČ2024

a. In de JRU17 mag een onbeperkt aantal junioren uitkomen geboren in 2007 of later (U17 en jonger).

b. In de JRU17 mogen op basis van artikel 19 van het sportreglement doelverdedigers geboren in 2006 (U18) voor dispensatie worden aangemeld. Voordat deze doelverdedigers hun eerste competitiewedstrijd in deze leeftijdscategorie spelen dienen zij te worden aangemeld. De aldus aangemelde doelverdedigers mogen uitkomen in de U17 en hogere competities, waarin zij gezien hun leeftijd speelgerechtigd zijn.

c. In de JRU17 mag op basis van artikel 19 van het sportreglement voor maximaal 3 spelers geboren in 2006 (U18) dispensatie worden aangevraagd.

NB: Het aanmelden van een speler geboren in 2006 via het teamregistratieformulier staat gelijk aan het aanvragen van dispensatie.

d. In de JRU17 mogen meisjes/vrouwen geboren in 2005 (U19) uitkomen.

Bepaling ten aanzien van meedoen in andere competities
a. Clubs (leden of contractanten) die ook met andere teams aan andere competities meedoen, moeten de spelers die meedoen aan de juniorencompetitie voor aanvang van de juniorencompetitie aanmelden voor deelname aan die juniorencompetitie

b. Clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, kunnen na aanvang van de juniorencompetitie extra spelers voor deelname aan de juniorencompetitie aanmelden, mits het spelers betreft die dat seizoen nog niet in een andere competitie uitkwamen.

c. Bij clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, zijn alleen spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de juniorencompetitie speelgerechtigd om in deze juniorencompetitie uit te komen.

d. Bij clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, zijn spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de juniorencompetitie niet gerechtigd om voor andere teams in andere competities uit te komen, met uitzondering van de situatie die in het volgende lid wordt beschreven.

e. Clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, mogen maximaal drie spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de juniorencompetitie ook in andere competities laten uitkomen, mits deze spelers daarvoor voor 1 december 2023 speciaal zijn aangemeld en mits deze spelers in die andere competitie speelgerechtigd zijn op basis van bepalingen die daar gelden.

f. Een speler die op basis van het vorige lid, voor de vierde keer in een andere competitie is uitgekomen, mag niet meer in de juniorencompetitie uitkomen.

Laatst gewijzigd op 7 juli 2023 om 07:52