Flyers Vs Eaters Strafbank 250211

20 september 202308:06

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Info van de bond

Strafbank

uitspraken Player Safety Commissie


IJshockey Nederland heeft een speciale pagina waar alle schorsingen van spelers per divisie staan weergegeven. De player safety commissie heeft haar eerste zitting gehad en deze uitspraken zijn verwerkt. https://ijshockeynederland.nl/...

Vanaf seizoen 2023-2024 treedt de Player Safety Commissie (PSC) in werking in de Eredivisie. Het doel van deze commissie is om de veiligheid van de spelers te waarborgen en een veilig sportklimaat te bevorderen. Dit zal bereikt worden door het objectief beoordelen van overtredingen, het toepassen van het IIHF-spelregelboek als uitgangspunt, het sneller afhandelen van uitspraken en het zwaarder bestraffen van veelplegers.

Overtredingen worden ingedeeld in categorie√ęn, waarbij elke categorie een minimum- en maximumaantal geschorste wedstrijden kent.

Situaties die vallen onder abuse of official zullen ook ingedeeld worden in categorie I t/m IV op basis van fysiek aanvallen, belediging, bedreiging of het belachelijk maken van de scheidsrechter.

Aangezien de PSC ook situaties kan beoordelen die niet met een Game Misconduct Penalty zijn bestraft, is het belangrijk dat ieder Eredivisieteam wekelijks checkt of spelers geschorst zijn. Mede omdat de tegenstander een situatie kan voorleggen, zonder dat het andere team/de speler hiervan op de hoogte is, en ook daar een schorsing uit kan voortkomen.

Bijlage IV: Regeling en reikwijdte Player‚Ķ 🏒 IJshockey Nederland

Bij veelplegers zal een multiplier worden toegepast.

Iedere woensdag om 12:00 uur worden de uitspraken gepubliceerd (Schorsingen spelers 🏒 IJshockey Nederland).

De kosten voor de administratieve afhandeling van uitspraken zijn afhankelijk van de categorie waarin de overtreding is ingedeeld. Een team kan ook een onbestrafte situatie voorleggen tegen betaling van ‚ā¨100.

De Player Safety Commissie bestaat uit:

Player Safety Commissie 🏒 IJshockey Nederland