Agenda

Kopieer deze url en plak hem in je agenda-app

Url gekopieerd naar klembord

Agenda

Kopieer deze url en plak hem in je agenda-app

Url gekopieerd naar klembord

Deelnemende teams (5 teams)
Alcmaria Flames Alkmaar JR U17
GIJS Groningen JR U17
UNIS Flyers Heerenveen JR U17
OG Capitals Leeuwarden JR U17
Tilburg Trappers JR U17

Competitieopzet JRU17-competitie
De teams spelen een dubbele competitie. Het hoogst eindigende team is winnaar van de JRU17-competitie.

Puntentelling JRU17-competitie

2 wedstrijdpunten voor het team dat de wedstrijd wint
1 wedstrijdpunt voor beide teams in het geval van een gelijkspel.

Bodychecken is niet toegestaan in de JRU17-competitie.

Vanaf het seizoen 2019-2020 is het niet meer geoorloofd om bodychecks te geven tot en met U13-leeftijdscategorie. Bodycontact zal zeker wel nog worden toegelaten. De reden waarom IJshockey Nederland tot dit besluit is gekomen is: 1) Omdat hiermee in andere landen veel succes wordt geboekt, 2) Omdat de focus voor de jonge speler gericht zal zijn op de uitvoering van de juiste techniek bij bodycontact en hierdoor ook een betere techniek ontwikkeld wordt om op latere leeftijd om te gaan met bodychecking. Bodycontact is een onderdeel van competitief ijshockey op alle leeftijdsniveaus.

Het concept van schaatsen, sturen van je tegenstander en positionering van je lichaam en tevens het op de juiste manier gebruiken van je stick (stick on puck) is een belangrijke en legale individuele tactiek. Legaal "bodycontact" treedt op wanneer een speler lichamelijk contact maakt tijdens het sturen en daarbij een poging doet de puck te veroveren. Een speler mag met het gebruik maken van zijn lichaam de puck scheiden van een puckdrager. Hij of zij maakt daarbij gebruik van zijn lichaam. Een illegale bodycheck bestaat uit het nemen van twee of drie schaatsslagen met als opzet om uitsluitend het lichaam te spelen en niet de puck. Ook het springen, contact met je hoofd, uitstrekken van je armen bij het contact maken en checken in de rug zijn illegale manieren van bodychecking.
Het belangrijkste verschil tussen bodycontact en bodychecking is dat bij bodycontact de verdedigende speler altijd de focus heeft om de puck te veroveren in plaats van het lichaam te spelen.

Leeftijdsbepaling JRU17
a. In de JRU17-competitie mag een onbeperkt aantal junioren uitkomen geboren in 2007 of later (U17 en jonger).

b. In de JRU17-competitie mogen op basis van artikel 19 van het sportreglement doelverdedigers geboren in 2006 (U18) voor dispensatie worden aangemeld. Voordat deze doelverdedigers hun eerste competitiewedstrijd in deze leeftijdscategorie spelen dienen zij te worden aangemeld. De aldus aangemelde doelverdedigers mogen uitkomen in de U17 en hogere competities, waarin zij gezien hun leeftijd speelgerechtigd zijn.

c. In de JRU17-competitie mag op basis van artikel 19 van het sportreglement voor maximaal 3 spelers geboren in 2006 (U18) dispensatie worden aangevraagd. NB: Het aanmelden van een speler geboren in 2006 via het teamregistratieformulier staat gelijk aan het aanvragen van dispensatie.

d. In de JRU17-competitie mogen meisjes/vrouwen geboren in 2005 (U19) uitkomen.

Bepaling ten aanzien van meedoen in andere competities

a. Clubs (leden of contractanten) die ook met andere teams aan andere competities meedoen, moeten de spelers die meedoen aan de JRU17-competitie voor aanvang van de JRU17-competitie aanmelden voor deelname aan die JRU17-competitie.
b. Clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, kunnen na aanvang van de JRU17-competitie extra spelers voor deelname aan de JRU17-competitie aanmelden, mits het spelers betreft die dat seizoen nog niet in een andere competitie uitkwamen.
c. Bij clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, zijn alleen spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de JRU17-competitie speelgerechtigd om in deze JRU17-competitie uit te komen.
d. Bij clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, zijn spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de JRU17-competitie niet gerechtigd om voor andere teams in andere competities uit te komen, met uitzondering van de situatie die in het volgende lid wordt beschreven.
e. Clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, mogen maximaal drie spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de JRU17-competitie ook in andere competities laten uitkomen, mits deze spelers daarvoor voor 1 oktober 2023 speciaal zijn aangemeld en mits deze spelers in die andere competitie speelgerechtigd zijn op basis van bepalingen die daar gelden.
f. Een speler die op basis van het vorige lid, voor de vierde keer in een andere competitie is uitgekomen, mag niet meer in de JRU17-competitie uitkomen.