24 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Aanpassing van competitie

De competitie om het kampioenschap van Nederland wordt licht aangepast. Omdat Oranje tijdens de 'international break' van de IIHF niet in actie komt, is een vrij weekeinde ontstaan dat wordt benut voor een extra speelweekeinde.

Dat hebben de clubvoorzitters en de Nederlandse IJshockeybond afgesproken tijdens een overleg vorige week. Het gaat daarbij om het weekeinde van 11, 12 en 13 februari. De extra speeltijd wordt gebruikt om de plaatsingsronde voor de play-offs uit te breiden naar een volledige competitie.

Op basis van de eindstand van de Coupe der Lage Landen plaatsen de bovenste drie Nederlandse teams zich voor de play-offs. Tijdens de plaatsingsronde, die nu dus tussen 11 en 20 februari wordt afgewerkt, bepalen zij in een volledige competitie de rangschikking waarmee uiteindelijk de play-offs bestreden zullen worden.

Voor de drie laagst geplaatste Nederlandse teams in de Coupe is het belang van deze plaatsingsronde een stuk groter. Deze teams, volgens de huidige rangschikking Nijmegen, Geleen en Den Haag, werken een hele competitie af om te bepalen welk team als vierde de play-offs in kan.