8 december 200500:00

Door [email protected]

Allstar game in Krefeld

Niet alleen de NHL kent een Allstar Game; ook in de Duitse DEL weten ze er een jaarlijks hoogtepunt van te maken. Dit jaar is Krefeld gastheer voor het festijn en dat is lekker dichtbij de Nederlandse grens.

Het is voor fans van het Duitse ijshockey een lekker dagje uit. Het programma begint op 5 februari al rond 12:30 en duurt een groot deel van de dag. Toeschouwers kunnen kijken naar een Skills Competition naar Amerikaans voorbeeld. Daarin strijden de deelnemende spelers onder andere om de titel 'snelste schaatser' en 'hardste schot'.

Het hoogtepunt is natuurlijk de Allstar Game zelf. De Duitsers zetten hiervoor een selectie van de beste DEL-imports tegenover het Duits Nationaal team. In de zeven voorgaande Allstar Games won het Duits nationaal team zes maal.

Het team van de DEL-imports zal door de Duitse fans worden samengesteld. Op de website van de DEL krijgen zij de mogelijkheid hun favorieten in het team te stemmen. De Duitse vakpers zal de trainer voor het team benoemen. Deze wedstrijd begint om 15:15.

Kaarten voor de hele dag zijn beschikbaar vanaf euro 14,50 per stuk. De duurste plaatsen kosten euro 38,00. Kaarten zijn online te bestellen via deze link.

Amerikaanse fans zullen overigens dit jaar geen Allstar Game voorgeschoteld krijgen. De NHL spelers willen graag mee kunnen doen aan de Olympische Spelen en willen voor de Allstar Game geen extra onderbreking in het speelschema inlassen.