14 november 200800:00

Door [email protected]

Allstars 'Bleu-Blanc-et-Rouge'

De publieke stemronde voor de NHL Allstar Game 2009 is vorige week gestart. Op basis van de stemmen van de eerste week zou de volledige starting lineup van de Eastern Conference straks bestaan uit spelers van de Montréal Canadiens, een unicum in de geschiedenis van het evenement.

Montréal heeft zes spelers op het stemformulier voor de Allstar Game staan, één voor elke positie. Elk van deze spelers leidt nu in zijn individuele categorie.

Goalie Carey Price ontving al bijna 130.000 stemmen en staat daarmee fier bovenaan de totale lijst. De eerstvolgende goalie in de rankings, Roberto Luongo, heeft nog niet de helft van dat aantal stemmen op zijn naam staan.

Alle andere spelers van Montréal ontvingen ook al minimaal 110.000 stemmen elk. Saku Koivu, Alexey Kovalev en Alex Tanguay staan onbedreigd bovenaan in de forward-klasse. De drie hebben elk ruim 80.000 stemmen voorsprong op Alexander Ovechkin van Washington en Sidney Crosby van Pittsburgh.

Verdedigers Andrei Markov en Mike Komisarek ontvingen ieder al twee keer zoveel stemmen als de nummer drie, Nicklas Lidström van regerend Stanley Cup-houder Detroit.

Fans, ook uit Europa, kunnen via internet of sms stemmen op hun favoriete spelers. Er mag vaker dan Ă©Ă©ns gestemd worden en de NHL moedigt fans zelfs aan om zo vaak mogelijk te stemmen. Keuzes kunnen tot 2 januari worden ingediend.

De Allstar Game wordt dit seizoen gehouden in Montréal, als onderdeel van het honderdjarig bestaan van de club. De 57e editie van het evenement zal op 25 januari in het Centre Bell plaatsvinden.