NHL sean avery 0809

15 december 200800:00

Door [email protected]

Avery exit bij Stars

Het verblijf van Sean Avery bij de Dallas Stars is ten einde. Al na 23 wedstrijden is de samenwerking tussen de Canadese winger en de club uit Texas beëindigd. Uitspraken in de media leverden hem zes wedstrijden schorsing op, maar nu zal hij definitief niet meer worden opgesteld door de Stars.

Avery deed zijn uitlatingen in een recent interview. Hij sprak over zijn ex-vriendin, de huidige vriendin van Calgary Flames verdediger Dion Phanouf (filmpje). Voor zijn uitspraken ontving de Canadees al zes wedstrijden schorsing. Door in te gaan op het privé-leven van andere spelers had de speler een grens overschreden, volgens de NHL. Dallas neemt de zaak ook hoog op.

‘Alle partijen zeggen overeen te komen dat een terugkomst naar de Stars niet het beste is voor de club alsmede Avery', aldus het persbericht van de Dallas Stars. De positie van Avery bij Dallas was al enige tijd onhoudbaar geworden nadat ook teamgenoten zoals Mike Modano en Marty Turco zich in de media negatief hadden uitgelaten over de speler. ‘Hij is niet slim genoeg om ons systeem te spelen', aldus een andere collega van Avery bij de Stars.

avery_dallas_courtesy_400.jpg

Aan het begin van het seizoen werd de voormalige Ranger en Red Wing nog vol trots gepresenteerd door Dallas Stars General manager Brett Hull. Hij tekende voor vier jaar tegen een bedrag van 15.5 miljoen dollar. Tweemaal in zijn carrière was Avery de speler met de meeste strafminuten in de NHL. Hull hoopte met de toevoeging van de Canadees wat meer venijn in de ploeg te krijgen. Echter al voor de kerst in zijn eerste seizoen bij de Stars is de samenwerking ten einde. Avery wist nooit zijn plek te vinden in het team dat in het huidige seizoen uitermate teleurstellend presteert en stijf onderaan staat in de Western conference.

De speler uit Pickering, Ontario, is al zijn hele carrière erg omstreden. Afgelopen seizoen viel de speler onder meer in negatief opzicht op door zijn spel in in een wedstrijd tegen de New jersey Devils. Hij ‘screende' daar goalie Martin Brodeur van de Devils op een zodanige manier (filmpje) dat men bij de NHL zich genoodzaakt voelde om het spelregelboekje aan te vullen met de ‘Avery'-regel. Op deze manier een goalie het zicht blokkeren was daarna niet meer toegestaan.

Op dit moment is het nog onzeker wat Avery gaat doen. De speler is onder meer onder behandeling gesteld vanwege zijn gedrag. De Stars hebben aangegeven dat ze zijn contract niet gaan ontbinden, maar hem proberen ergens anders onderdak te vinden.

‘We moeten met zijn allen doorgaan', aldus Brett Hull.