9 september 200400:00

Door Joep Meijsen

België benoemt Morgan

De Belgische ijshockeybond heeft de in Canada geboren Bill Morgan benoemd tot nieuwe bondscoach. Morgan krijgt ook de leiding over het algehele technische beleid van de Belgische bond.

Morgan is de opvolger van Jos Lejeune, die enkele maanden geleden opstapte na een teleurstellend verlopen ledenvergaderig van de Belgische ijshockeybond. Tijdens die vergadering werd een machtsstrijd uitgevochten tussen een groep vernieuwers en de bestuurders die de afgelopen jaren de dienst uitmaakten. Deze strijd werd in het voordeel van de traditionelen beslist.

De op 22 oktober 1956 geboren Morgan heeft een enorme staat van dienst in het Belgische ijshockey. De aanvaller kwam na zijn studie aan de University of Guelph halverwege de jaren zeventig al naar België, waar hij uitkwam voor Herentals. Een later wisselde hij naar Deurne, maar na twee seizoen hier keerde hij in 1979 terug bij Herentals, waar hij uiteindelijk pas in 2000 afscheid nam als actief speler.

België degradeerde het afgelopen jaar tijdens het wk in Oslo uit Division I

In die tijd was hij al enige tijd op verschillende niveaus actief als coach. Het afgelopen seiozen had hij de leiding over het team van Heist, waarmee hij een uitstekend seizoen draaide. 'Bill gaat vast een druk, maar uitdagend seizoen tegemoet', schrijft de Belgische bond op de eigen website.

België degradeerde het afgelopen seizoen tijdens het wereldkampioenschap in Oslo na Ă©Ă©n seizoen alweer uit Division I. Voornaamste taak voor de nieuwe bondscoach is het wereldkampioenschap Division II dat van 4 tot 10 april wordt afgewerkt in Belgrado.