11 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Blumer weg bij Tijgers

Anthony Blumer is zondagavond plotsklaps naar huis vertrokken. De speler heeft Amsterdam om privé-redenen kort na de wedstrijd tegen Tilburg Trappers verlaten en is inmiddels al onderweg naar huis.

Dat meldt Amstel Tijgers. De club gaat op zoek naar een nieuwe import, maar deze zal zeker niet voor het vertrek naar Grenoble voor de Continental Cup arriveren.

Blumer maakte in zijn eerste weken in Nederland veel indruk op het publiek. Een snelle, frisse ijshockeyer met een doelgerichte instelling. De Amerikaan speelde de afgelopen jaren college-ijshockey in de Verenigde Staten en kwam vorig jaar kortstondig als prof uit voor Quad-City Mallards in de United Hockey League.

De club ontkent stellig dat de speler is vertrokken vanwege het niet nakomen van contractuele verplichtingen jegens de speler. 'De oorzaken zitten in zijn eigen privé-sfeer. Hij liep daar al langer mee rond en zondagavond vertelde hij het pas. Omdat het privé is wil ik er verder niet te veel over zeggen, maar je kunt het heimwee noemen', aldus de woordvoerder van de club.

In de verklaring op de website beschrijft Amsterdam de gang van zaken rond het plotselinge vertrek. 'Amstel Tijgers betreurt de gang van zaken en voelt zich door de beslissing van de Amerikaan sportief benadeeld. Toch begrijpt De Amstel Tijgers de keuze van de Amerikaan en omwille van de privacy van Blumer worden hierover verder geen mededelingen gedaan.'

Amsterdam heeft verschillende redenen om zich benadeeld te voelen. De club betaalde onder meer een internationale transfer voor de op 13 april 1982 in Eagan, Minnesota geboren ijshockeyer. Het is ook nog niet duidelijk of de speler nu blijft meetellen in het import-quotum van Amsterdam. Daarover worden nog besprekingen gevoerd.

In vier wedstrijden voor Amsterdam kwam Anthony Blumer tot nu toe tot Ă©Ă©n goal en twee assists met twee strafminuten. Amsterdam begint vrijdag in Grenoble aan het toernooi om de Continental Cup.