Rob van Rijswijk
— © Facebook

5 mei 202008:03

Door Joep Meijsen

Bond neemt afscheid van Rob van Rijswijk

IJshockey Nederland neemt op 1 juni 2020 afscheid van algemeen directeur Rob van Rijswijk. Theo van Gerwen wordt op dezelfde datum definitief benoemd tot algemeen directeur. Hij gaat die functie combineren met zijn ijshockeytechnische verantwoordelijkheden.

Van Rijswijk was vanwege ziekte al sinds afgelopen zomer afwezig. Hij keerde in juli 2016 terug als bondsdirecteur na een lange periode bij de internationale ijshockeyfederatie IIHF. Eerder fungeerde hij in de jaren negentig al als bondsdirecteur. Ook maakte hij eerder korte tijd deel uit van het bestuur van IJshockey Nederland.

Onder leiding van Van Rijswijk werd de naam van de NIJB officieel veranderd in IJshockey Nederland, werd een samenwerking met IJshockey.com en sportmarketingbureau Touché voor de lancering van een op fans gericht platform gesloten en werd het wereldkampioenschap Division IIA in Tilburg georganiseerd. Verder werden zaken als het technisch en commercieel beleid onder handen genomen.

'IJshockey Nederland bedankt Rob voor zijn inzet en inbreng voor het ijshockey in Nederland en daarbuiten. Wellicht dat wij in de toekomst nog een beroep zullen doen op zijn kennis en kunde op het gebied van de nationale en internationale ijshockeysport. We wensen hem alle goeds, in goede gezondheid, en gaan er van uit dat we hem, ook als erelid, zullen blijven ontmoeten bij het ijs', zo schrijft voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland in een officiële brief.

Bondsbureau

Eind augustus 2019 werd Theo van Gerwen al aangesteld als waarnemer voor de taken van Algemeen Directeur. Op 1 juni wordt hij definitief benoemd in die functie. Van Gerwen trad in juni 2012 aan als technisch directeur bij de ijshockeybond. Voor die tijd was hij international, bondscoach en general manager bij Tilburg Trappers. Hij speelde tussen 1980 en 1994 voor de nationale ploeg en stond tussen 2002 en 2004 in de bank als bondscoach. Hij coachte de afgelopen jaren ook verschillende nationale jeugdteams.

Hopstaken: 'Met het trio Theo van Gerwen, Wilma Olijhoek en Sonja van Heteren op het bondsbureau en een duidelijke taakverdeling onder de huidige bestuursleden ziet het bestuur van IJshockey Nederland de toekomst met vertrouwen tegemoet. De ingezette koers om het Nederlandse ijshockey toekomstbestendig te maken, zal verder met kracht worden uitgevoerd.'