16 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Brand bedreigt Emperors

De toekomst van het Nijmeegse ijshockey ligt onder vuur. Door de brand op 3 juli in het Triavium dreigt er niet op tijd een ijsvloer te liggen voor de Emperors. Een noodoplossing moet Nijmegen uit de brand helpen.

Dat is de uitkomst van een overleg gisteren tussen de verschillende betrokken partijen. 'Ik ga ervanuit dat er op 15 augustus ijs ligt in het Triavium, op welke manier dan ook. Als het Triavium daar niet voor zorgt, gaan we zelf een oplossing zoeken', zegt voorzitter Emiel Verdonschot van de Nijmeegse landskampioen. Als er geen oplossing wordt gevonden, dreigt echter het einde van het topijshockey in Nijmegen.

Door de brand op 3 juli bij renovatiewerkzaamheden is een gat geslagen van zo'n acht meter in de ringbaan van het Triavium, daarnaast zijn koelleidingen gesmolten. Direct na de brand barstte de discussie los over de verantwoordelijkheid, waarbij de verzekeringsmaatschappijen van opdrachtgever, aannemer en onderaannemers elkaar in de haren vlogen. Het Triavium wil pas een oplossing zoeken als duidelijk is wie deze gaat betalen.

Nijmegen rekent echter op een noodoplossing. 'Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden, die we op tafel hebben gelegd. De opties lopen uiteen van snel herstel, tot alleen ijs op de ijshockeybaan, een tent meteen tijdelijke ijsbaan op het parkeerterrein van het Triavium of zelfs op Plein 44 in het centrum van de stad. We moeten op tijd ijs hebben, anders gaat het seizoen voor Nijmegen helemaal niet door', zegt Verdonschot tegenover IJshockey.com.

De start van de Nederlandse ijshockeycompetitie staat op 7 oktober op het programma. De gemeente Nijmegen stelt bij monde van wethouder Paul Depla dat het Triavium zijn subsidie wel kan vergeten als er deze winter geen ijs ligt op de baan.