Trappers brekelmans skate2 1213

10 augustus 201608:29

Door Joep Meijsen

Brekelmans stopt, andere spelers verlengen

Maarten Brekelmans hangt zijn schaatsen aan de wilgen De pas 24-jarige aanvaller wil zich concentreren op zijn maatschappelijke loopbaan. Wel verlengden enkele spelers bij het Oberliga-team van Trappers hun contract.

Ivy van den Heuvel knoopt er wel een seizoen aan vast. De 27-jarige in Den Bosch geboren aanvaller was de Tilburgse topscorer vorig jaar met 28 goals en 49 assists in 66 wedstrijden. Ook Boet van Gestel speelt het komende seizoen voor de regerende kampioen in de Oberliga. Van Gestel werd afgelopen jaar door Trappers vrijgegeven om met Oranje in Jaca de promotie te veroveren.

Ook doelman Ian Meierdres speelt komend seizoen voor Trappers. Daarmee blijft het goalie-duo van vorig jaar, Martijn Oosterwijk verlengde al eerder zijn contract, intact. Bjorn Willemse keer ook terug voor een nieuw seizoen. De 32-jarige verdediger had vorig jaar in 52 wedstrijden elf goals en 34 assists in de Oberliga.

Voor Brekelmans komt zijn ijshockeyloopbaan echter ten einde. De 24-jarige aanvaller heeft zowel een Nederlands als een Amerikaans paspoort, maar werd grotendeels bij Trappers opgeleid. Hij speelde twee WK’s en een Olympisch Kwalificatietoernooi met Oranje. In de Oberliga was hij goed voor negentien goals en twintig assists in 56 wedstrijden.

Met Trappers won hij behalve het kampioenschap in de Oberliga afgelopen seizoen ook verschillende nationale bekers en kampioenschappen in Nederland.