4 november 200800:00

Door [email protected]

Brodeur lang uitgeschakeld

Martin Brodeur moet zijn jacht op een aantal records uitstellen. De Canadese stergoalie blesseerde zich zaterdag in een wedstrijd tegen Atlanta en gaat nog deze week onder het mes. Hierdoor is hij zeker drie tot vier maanden uit de roulatie.

Brodeur had op redelijk korte termijn twee belangrijke records in het vizier: meeste shut-outs en meeste overwinningen. De Canadees had respectievelijk nog vijf shutouts en zeven overwinningen nodig om de staande records te breken. Gescheurde pezen in zijn bovenarm gooien nu echter roet in het eten.

Brodeur liep de blessure zaterdag op in de tweede periode van de wedstrijd tegen Atlanta Thrashers. Hij kleedde zich om en verliet de ijsbaan zonder met de media te praten. De goalie gaat donderdag al onder het mes, maar de linkerarm zal maanden van revalidatie nodig hebben.

De Devils gaan er vanuit dat hun betrouwbare sluitpost gedurende het seizoen zal terugkeren. Kevin Weekes kreeg maandag de start in goal bij New Jersey. Daarmee kwam een einde aan een serie van 51 achtereenvolgende starts voor Brodeur. Weekes zal waarschijnlijk de reguliere starting goalie zijn voor New Jersey de komende tijd.

New Jersey staat momenteel tweede in de Atlantic Division, achter de New York Rangers. Hun zes overwinningen in 11 wedstrijden zijn goed voor een zesde plek in de Eastern Conference.

Lees ook: Brodeur op recordjacht