14 februari 200400:00

Bulldogs easy langs Eaters

Amsterdam Bulldogs is de competitie begonnen met een 10-4 zege op Geleen. David Hoogsteen had drie goals, terwijl Josh Oort vier assists op zijn naam bracht. Petr Jezek scoorde een van de Geleense treffers.

Amsterdam sloeg vrijdagavond een relatief makkelijke eerste slag in de strijd om de plek in de play-offs. Hoewel allevier de teams zich automatisch voor de eindstrijd van de Nederlandse competitie plaatsen, zijn deze wedstrijden van belang om te zien wie tegen wie speelt. Amsterdam nam via treffers van Tommie Hartogs, Nick de Jong en Andrew Williamson binnen acht minuten afstand van Geleen in een soepel openingsoffensief. Ryan van Diemen wist nog iets terug te doen namens de ploeg van Andy Tenbult, maar na een kwartier keken de Limburgers al tegen een 4-1 achterstand aan na de eerste treffer van de avond van Dave Hoogsteen.De Coupe der Lage Landen heeft voor Geleen in ieder geval enige waarde gehad, omdat de ploeg erin is geslaagd een aantal wedstrijden buiten het eigen stadion te winnen en ook in deze wedstrijd hield de ploeg langer stand dan in sommige van de eerdere ontmoetingen in Amsterdam. Petr Jezek wist vlak voor het einde van de eerste periode nog net de 4-2 binnen te prikken op aangeven van Robert Dubois.Via Jason Smith en Nick Verbruggen werd het zelfs nog even 5-3, maar in de tweede helft van de wedstrijd bewees Amsterdam over de breedste selectie te beschikken en liep de ploeg van Ron Berteling uit naar een veel ruimere overwinning. Captain Hartogs vuurde persoonlijk het openingssalvo af. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Dave Hoogsteen en Andrew Williamson, terwijl voor Geleen alleen Ryan van Diemen, met zijn tweede goal, iets terugdeed. Via nogmaals David Hoogsteen en Simon de Wit maakte Amsterdam er zelfs dubbele cijfers van.