3 november 201906:52

BZ: Weer goal en assist voor Sprong, dubbelslag Vogelaar

Daniel Sprong had vannacht weer een goal en een assist voor de San Diego Gulls, die ook direct hun tweede zege boekten.

Daniel Sprong

De San Diego Gulls hebben in de American Hockey League vannacht hun tweede wedstrijd in twee dagen gewonnen van de Colorado Eagles. Voor bijna 8400 toeschouwers in de Pechanga Arena eindigde de wedstrijd in een 5-2 zege voor de Gulls. Daniel Sprong opende de score namens zijn team na iets meer dan twee minuten spelen met een treffer op de powerplay en had later in de openingsperiode ook nog een assist op de goal van Isac Lundestrom waarbij de ploeg weer met een man meer op het ijs op 3-0 kwam.

De in Amsterdam geboren forward had vijf schoten op doel in de wedstrijd, maar eindigde de ontmoeting wel met een -2 in de zogenoemde plus/minus. Voor Sprong en zijn ploeg wacht nu weer een periode zonder wedstrijden. Pas komende vrijdag komt San Diego weer in actie. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Bakersfield. Dat is dan de eerste van vijf wedstrijden in een week.

Gisteren leverde Sprong ook al een belangrijke bijdrage aan de winst van zijn ploeg >>>

Giovanni Vogelaar

Giovanni Vogelaar scoorde gisteravond twee keer namens EC Bregenzerwald dat in de multinationale Alpenliga met 5-4 won van het tweede team van het Oostenrijkse Klagenfurt. Die ploeg stond een paar plaatsen hoger op de ranglijst van de 18 team tellende competitie. Ondanks de winst blijft Bregenzerwald op de zeventiende plaats staan, maar de afstand met de veertiende plaats is maar twee punten.

Vogelaar bracht zijn ploeg na ruim vier minuten spelen in de tweede periode op 1-1 via een een treffer op de powerplay en zette zijn team tegen het einde van de tweede periode voor het eerst op voorsprong. Vervolgens vielen er nog vijf goals in de tweede periode, waarbij JĂĽrgen Fussenegger uiteindelijk drie minuten voor het eindsignaal de winnende treffer scoorde.

'Het was een heel spannende wedstrijd tegen een goede tegentander. Het ging goed op en neer. Telkens wanneer wij scoorden, namen we de volgende shift te licht op en werden daarvoor afgestraft. Maar tenslotte heeft Fussi het beslissende doelpunt gescoord en kwam alle goed', zo wordt Vogelaar op Instagram geciteerd door zijn zijn club.

Guus van Nes

Guus van Nes verloor vannacht met Quinnipiac Bobcats voor de tweede keer in twee dagen van Arizona State. Voor 915 toeschouwers werd het 4-1 voor de thuisploeg. Van Nes liep in het duel tegen twee straffen op en hij had vier schoten op doel. De ploeg komt acht en negen november opnieuw in actie met uitwedstrijden bij Dartmouth en op Harvard.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen komt vanavond met Dukla Michalovce weer in actie op het hoogste niveau in Slowakije. Met zijn team won hij eerder in de week nog met 2-0 van Kiliba Detva, dankzij twee treffers in de slotperiode. Met 26 punten staat de ploeg van Dalhuisen nu op de zevende plaats als derde van drie teams met dat puntenaantal. Tegenstander vanavond is een van de meest legendarische clubs in Slowakije, Slovan Bratislava, dat koploper is in de competitie.