Archieffoto Bojay Claassen
Archieffoto Bojay Claassen — © IJshockeyfoto.nl/Paul Nicolaassen

9 juli 202007:35

Door Joep Meijsen

Claassen en Loos tekenen bij Eaters

Bojay Claassen keert vanuit Luik terug bij Geleen. De Limburgse deelnemer aan de Beneliga voegt verder de 17-jarige Rolan Loos toe aan de selectie voor komend seizoen.

De 20-jarige Claassen was de afgelopen twee seizoenen actief voor Luik, waar hij vorig jaar in 22 wedstrijden in Beneliga en play-offs puntloos bleef en tegen acht strafminuten opliep. Het daarvoor had hij voor de club in 22 wedstrijden een goal en vijf assists.Claassen komt uit de jeugdopleiding van Geleen en debuteerde daar enkele jaren geleden al kortstondig in de Beneliga, avolrens hij een seizoen jeugdijshockey in Zweden ging spelen.

De pas net 17-jarige Rolan Loos is een zoon van oud-teammanager Harry Loos van Geleen, die ook de vader is van oud-internationals Honoré en Maarten Loos. De nieuwe Loos in de selectie van Eaters pikte vorig jaar al twee assists op in drie ontmoetingen in de Beneliga namens Eaters. In de Eerste Divisie was hij goed voor 8 goals en 7 assists in 23 wedstrijden voor het tweede team van de Geleense formatie.

De bekendmaking volgt kort op het bijtekenen van Mitch Koumans en Lars van Sloun, waarmee Eaters een begin maakte met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Eerder werd bekend dat uit het team van vorig jaar een aantal spelers vertrekken. Yoren de Smet en Levi Smeets gaan naar Luik, Marco Postma en Mordy Munichman naar Nijmegen en Akim Ramoul en Nick Verschuren naar Herentals.

Bij Eaters keert coach Gents Bikars terug in de bank, wat ook geldt voor de rest van de technische staf zoals die aan het einde van het afgelopen seizoen in de bank stond: Alf Philippen, Erik Tummers, Zvonko Gibbels en Lambert Keulen.