Eaters vs Hijs 2019 Delil stare

16 oktober 202020:15

Door Joep Meijsen

Clubs Beneliga blijven hopen op wedstrijden

De Nederlandse clubs in de Beneliga hopen dit seizoen toch nog in actie te komen. De komende weken blijven de clubs echter pas op de plaats te maken.

Dat melden de clubs in een persbericht dat vanavond is verspreid. Afgelopen weekeinde hebben Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer weer met elkaar overlegd over de opties die nog open liggen, nadat eerder pogingen tot de vorming van een Dutch Ice Hockey League en een doorstart volgens het zogenoemde Plan Toonen waren mislukt.

De clubs stellen als gezamenlijk doel te hebben om te beginnen met wedstrijden en een competitie, mits de omstandigheden dit toelaten. 'Vanwege de onzekere situatie zijn alle opties nog open, maar de voorkeur gaat uit om te beginnen met een Bekercompetitie en daarna een competitie samen met de Belgische teams', zo schrijven de clubs in een gezamenlijke verklaring.

De Belgische clubs staan volgens het persbericht open voor deze plannen. Voor de komende periode wordt echter niet verwacht dat het ijshockey op gang gaat komen. 'Door de recente maatregelen is er voorlopig een streep gezet door elk plan. Wij vrezen dat het verbod op groeps- en contactsporten nog zeker tot het einde van het jaar zal duren. Dat betekent voor de komende weken of maanden een pas op de plaats voor alle plannen en idee√ęn die er zijn.'

Eerder vandaag werd duidelijk dat er in ieder geval de komende vier weken geen mogelijkheden zijn. Staatssecretaris Van Ark wees het verzoek van sportkoepel NOC*NSF om meer topcompetities toestemming te geven om te spelen van de hand. Onder meer Tilburg Trappers hoopte onder zo'n uitzondering te vallen. Die club onderzoekt nu welke opties er open staan.

Kabinet wil geen verdere sporten >>>