21 juli 200500:00

Door Joep Meijsen

Coachingwissel bij Grizzlies

Martin de Wilde en Henk Göbel vormen samen het nieuwe coaching-duo bij de GIJS Grizzlies uit Groningen. Het tweetal vervangt Ivan Kocanda, die de eerste divisionist vanwege privéredenen verlaat.

Kocanda stapte vorig jaar over van het tweede team van Heerenveen naar Groningen. Onder zijn leiding plaatste de formatie zich voor de plaatsingsronde voor de finale om de titel. Het waren echter uiteindelijk Zoetermeer en Utrecht die zich voor de eindstrijd wisten te kwalificeren.

Henk Göbel heeft een langjarige band met het ijshockey in Assen. Als speler en later ook als coach. Het meest recentelijk werkte hij als assistent-coach bij de Nijmegen Tigers in het laatste seizoen van die ploeg. De 44-jarige Göbel speelde zijn laatste competitiewedstrijd voor Assen in het seizoen 1998/99.

Zijn nieuwe collega Martin de Wilde debuteerde begin jaren negentig bij Groningen. Later kwam hij ook nog uit voor Assen, Eindhoven en Heerenveen. In totaal speelde hij vijf seizoenen in de Eredivisie. De Wilde is betrokken bij de Martini North Stars.

Groningen is de afgelopen jaren bezig met een langzame opmars in het Nederlandse ijshockey. Een aantal jaren geleden kreeg het ijshockey een nieuwe start, twee jaar geleden maakte de ploeg een rentree in de Eerste Divisie en inmiddels draait de ploeg mee in de top. De Fin Juha Kaari was afgelopen jaar de topscorer van de ploeg, en de nummer twee in de eerste divisie. Hij keert waarschijnlijk terug naar Groningen.