16 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Comeback Tijgers vergeefs

Amstel Tijgers heeft de tweede wedstrijd in de Continental Cup met 5-4 verloren van de Coventry Blaze. Amsterdam knokte knap terug van een 4-0 achterstand, maar moest uiteindelijk toch de nederlaag accepteren.

De Tijgers kenden een dramatische start van de ontmoeting. Twee treffers van Poirier en goals van Moore en Cowley zorgden ervoor dat Amsterdam binnen de kortste keren op een 4-0 voorsprong stonden. Amsterdam stond erbij en keek ernaar.

De tweede periode zag een totale ommekeer in de ontmoeting. Ineens speelde Amsterdam het ijshockey en stond Coventry met de rug tegen de muur. Bohuslav Subr, Marcel Kars, Jan Jaap Natte en Mark Tanner scoorden de goals die Amsterdam weer op 4-4 brachten. Vlak voor het einde van de tweede periode scoorde Poirier echter zijn derde treffer om de winst veilig te stellen voor de Britten.

Volgens onze correspondent ter plekke werkt Amsterdam in de slotperiode keihard voor een gelijkmaker, maar slaagt er niet meer in de defense van de Blaze te slechten. De hoofdstedelijke formatie zal de derde ronde van de Continental Cup niet halen, maar kon voor de tweede wedstrijd op rij met opgeheven hoofd het ijs verlaten.