Flag Germany 1060305 1280

10 maart 202018:53

Door Joep Meijsen

Corona: DEL en DEL2 blazen play-offs af

De twee hoogste divisies in Duitsland beëindigen het seizoen per direct. Ook in Oostenrijk volgen geen play-offs op het hoogste niveau en dus ook geen landskampioen. De Oberliga staat vooralsnog op het schema, al heeft Tilburg de wedstrijd van vrijdag al van het schema geschrapt. Woensdag wordt de knoop doorgehakt. Ook bij de Beneliga vooralsnog geen afgelastingen.

Daarmee krijgt het rondwarende Covid-19-virus een steeds stevigere greep op de sportwereld. In Nederland worden in Noord-Brabant dit weekeinde geen profvoetbalwedstrijden gespeeld en zijn er oproepen aan de organisatoren van evenementen met meer dan duizend toeschouwers om het evenement af te gelasten. Trappers maakte dinsdagavond bekend dat de wedstrijd tegen Selb komende vrijdagavond is afgelast.

In Duitsland zijn inmiddels drastische maatregelen genomen door de twee hoogste ijshockeycompetities. Deze worden per direct beëindigd zonder play-offs en zonder kampioen. Dat geldt voor de DEL en de DEL2. 'Wij als DEL plaatsen de gezondheid van onze fans, spelers en medewerkers voorop', zegt Genot Tripcke van de DEL in een verklaring. René Rudorisch van de DEL2 kwam met een soortgelijke mededeling.

Ook de internationale EBEL-competitie is per direct voor dit seizoen gestopt. 'Dit is een treurige dag voor alle clubs, spelers, officials en vooral de vele fans van het ijshockey in de Erste Bank Eishockey Liga. Het is echter een bijzondere situatie die ingrijpt in al onze levens. De beslissing is door de EBEL en vertegenwoordigers van de clubs samen genomen', aldus Christian Eichtinger van de EBEL.

In de Oberliga in Duitsland beginnen komend weekeinde de play-offs. In veel van de speelgebieden van de competitie is een verbod aangekondigd voor evenementen die meer dan duizend toeschouwers trekken. Dat geldt onder meer voor Selb in Beieren. De eerste tegenstander van Tilburg in de play-offs. Daar werd gisteren de verkoop van kaarten al stilgelegd. Zeker is al wel dat vanuit de DEL2 niemand zal degraderen naar de Oberliga.

Tegenover het Duitse Eishockeynews vertelt vice-voorzitter Marc Hindelang dat de beslissing over de voortgang van het Oberliga-seizoen vandaag niet genomen wordt. Morgen buigt de Duitse ijshockeybond zich over de vraag wat te doen met de competitie op het derde niveau. Vanavond wordt voor 999 toeschouwers nog het duel tussen Duisburg en Rostock in de pre-play-offs gespeeld, wat mogelijk dus de laatste ontmoeting is van het Duitse ijshockeyseizoen.

Lees ook de Morning Skate van vanmorgen >>>