21 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Cupliga in twee delen

Het tweede deel van de competitie om de Nederlandse beker wordt gecombineerd met de eerste ronde van de strijd om de Coupe der Lage Landen. Aanleiding is tijdgebrek door de voorbereidingen van het Nederlands Team op het Olympische kwalificatietoernooi in Krynica.

Dat stelt bondsdirecteur Henk Hille tegenover IJshockey.com. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het competitieprogramma voor het komende seizoen. Door het late binnenkomen van gegevens van de clubs heeft dit vertraging opgelopen. Duidelijk is wel dat de eerste wedstrijden in het eerste weekeinde van oktober worden gespeeld. Niet alle clubs zullen dan echter in actie komen.

Vanwege tijdgebrek in de eerste weken van het toernooi wordt voor de internationale break maar Ă©Ă©n ronde van het bekertoernooi gespeeld. Daarna spelen de clubs, minus Amsterdam, een onderlinge competitie. Bij de terugkomst van de internationals wordt daarna de bekercompetitie hervat.

'De eerste onderlinge wedstrijden tussen Nederlandse clubs in de Coupe der Lage Landen tellen mee in de stand om de beker en de stand in de Coupe', legt Hille uit. Op die manier moeten uiteindelijk de deelnemers aan het bekerweekeinde worden geselecteerd.

De eindstand in de Coupe der Lage Landen is bepalend voor de play-offs om het landskampioenschap. De bovenste vier Nederlandse clubs in de eindrangschikking van de Coupe plaatsen zich voor de halve finales.