2007 0476

7 oktober 201907:28

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Nog vier ongeslagen ploegen

In de Oberliga Nord zijn nog vier ploegen zonder puntverlies, in de Nederlandse en Belgische beker zijn dat in beide gevallen nog één ploeg, terwijl de Inter Region Cup net op gang komt. In de rubriek Dé Maandag de stand van zaken na een druk speelweekeinde op een rijtje. Inclusief de eerste puckdrop in Breda.

Zondag

Tilburg Trappers won zondag in Duisburg zijn vierde wedstrijd op rij in de Oberliga Nord, Geleen haalde de volle buit in het weekeinde door thuis te winnen van Zoetermeer en Heerenveen was te sterk voor Neuss in de Inter Region Cup.

Lees hier de game reports >>>

Debuut voor Yeti's

De Breda Yeti's speelden zondagmiddag hun eerste thuiswedstrijd in de eerste divisie. De lokale sportwethouder Daan Quaars gooide de eerste puck in onder toeziend oog van de twee captains, de referee, waarnemend voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland en Groningen-voorzitter Jacob van Gelder. Breda won het duel tegen Groningen met 5-2

Whats App Image 2019 10 06 at 15 55 55

Fantastisch moment

Quaars deed ter plekke de toezegging dat serieus wordt gekeken naar mogelijkheden om de ijshal in Breda te moderniseren en sprak volgens BN De STem van 'een fantastisch moment voor Breda, waar nu op hoog niveau geijshockeyd wordt.' De ploeg van Yeti's telt de nodige bekende namen uit het ijshockeyverleden, waaronder Bjorn Willemse. 'Wij wille nniet meer dan één keer in de week trainen. Zeker aan het begin van het seizoen zie je dat het beste er vanaf is zo halverwege de wedstrijd', vertelt hij.

Oberliga Nord

Nog vier ploegen zijn ongeslagen in de Oberliga Nord. Behalve Tilburg Trappers zijn dat Leipzig, Herne en Hannover. Hannover Scorpions won zondag met 2-3 in Krefeld met een winnende goal anderhalve minuut voor tijd van Bjorn Bombis tijdens een dubbele powerplay. Herne won met 2-3 uit bij Halle. Hier was het Nils Liesegang die met zijn tweede goal de wedstrijd besliste. Leipzig won me 1-6 in Erfurt. Die laatste ploeg is nu nog de enige zonder punt in de Oberliga Nord. Essen won zondag met 8-4 van Hamburg voor zijn eerste winstpartij van het seizoen.

De stand

1. Leipzig 4-12 +17
2. Herne 4-12 +13
3. Tilburg 4-12 +10
4. Hannover Scorpions 4-12 +8
5. Rostock Piranhas 4-9 +3
---
10. Hannover Indians 4-2 -8
11. Duisburg 4-1 -10
12. Erfurt 4-0 -15

Topscorers

Bjorn Bombis is voorlopig de topscorer van de van Oberliga Nord met zes goals en vijf assists in vier wedstrijden. Zijn lijn- en teamgenoot Patrick Schmid zit op drie goals en zeven assists en is de nummer twee. Florian Eichelkraut van Leipzig zit op negen punten net als Peter Leblanc van Essen. Danny Stempher staat op de tiende plaats van de topscorerslijst met 4 goals en 3 assists.

Beker van Nederland

Heerenveen won vrijdag in Den Haag en blijft daarmee zonder puntverlies in de Beker van Nederland. Nijmegen dropte een punt in Zoetermeer en heeft derhalve nu een punt minder dan Flyers. Dankzij de dubbele zege van dit weekeinde rukt Geleen op naar de derde plaats van de ranglijst, terwijl Den Haag op de vierde plek staat, maar wel met twee wedstrijden minder gespeeld dan Geleen. Zoetermeer haalde tegen Nijmegen het eerste punt, terwijl Tilburg nog op punten wacht na twee wedstrijden.

1. Heerenveen 3-9 +6
2. Nijmegen 3-8 +6
3. Geleen 4-6 +11
4. Den Haag 2-3 +2
5. Zoetermeer 4-1 -14
6. Tilburg 2-0 -11

Topscorers

Branden Eden van Nijmegen heeft twee goals en zes assists in drie wedstrijden, Lars van Sloun van Geleen zit op vier goals en drie assists en Marco Postma is nog doelpuntloos in dienst van Eaters maar heeft al wel zes assists. Ook Levi Houkes, Nick Verschuren, Mike Verschuren, Ronald Wurm en Oliver Pataky hebben zes punten verzameld in de eerste twee weken van de bekercompetitie.

Beker van Belgi√ę

Drie wedstrijden in de Beker van Belgi√ę dit weekeinde. Zaterdag won Herentals in eigen huis met 5-3 van Leuven, diezelfde Chiefs verloren een dag later thuis met 1-4 van Luik, terwijl Mechelen met 9-4 te sterk was voor Antwerpen.

Dat brengt ons tot deze stand:

1. Herentals 2-6
2. Luik 3-6
3. Mechelen 2-3
4. Leuven 3-3
5. Antwerpen 2-0

Inter Region Cup

Tot nu toe twee onderlinge wedstrijden tussen Duitse en Nederlandse tegenstanders. Nijmegen en Heerenveen wonnen. Ook waren er twee Duits-Belgische ontmoetingen, hier waren er zeges voor Dinslaken en Neuwied.