Eaters Save Rowan Delil 2019

6 oktober 201921:43

Door Joep Meijsen

Sunday Round-up: Eaters houdt weer de nul, Trappers wint in Duisburg, Flyers te sterk voor Neuss

Geleen haalde de volle buit binnen dit weekeinde door in eigen huis te winnen van Zoetermeer en hield voor de tweede keer de nul vast achterin. Tilburg was met 2-4 te sterk voor Duisburg, terwijl Heerenveen met een winstpartij begon aan de Inter Region Cup.

Microz Eaters Limburg - Zoetermeer Panters 6-0

Geleen liet de 0-10 zege op Tilburg volgen door een 6-0 overwinning in eigen huis op Zoetermeer. Rowan Delil pakte de shutout namens Eaters, dat al na drie minuten op voorsprong kwam door een treffer van Mike Verschuren, Lars van Sloun scoorde vlak voor het eerste rustsignaal met een man meer op het ijs zijn vierde van het weekeinde en Joey Geurts maakte er 3-0 van met nog een powerplaygoal.

De score liep daarna verder op via goals van Yoren de Smet, Vadim Gyesbreghs en Nick Verschuren, waardoor Eaters de volle buit van zes punten binnen heeft dit weekeinde. De ploeg gaat vrijdag op bezoek in Den Haag. Voor Zoetermeer komt pas op 19 oktober weer in actie als Heerenveen op bezoek komt in het Silverdome.

Op zaterdag pakte Sander Kösters de shutout.

Archieffoto Rowan Delil: Lex Eckhardt

Duisburg FĂĽchse - Tilburg Trappers 2-4

Tilburg Trappers bleef ongeslagen in de Oberliga Nord met een 2-4 zege op Duisburg. Trappers heeft nu de eerste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen. Jordy Verkiel had een goal en twee assists, terwijl Danny Stempher een goal en een assist op zijn naam bracht. Ook Tijn Jacobs en Mitch Bruijsten wisten het net achter Christian Wendler te vinden.

Trappers liep in de eerste periode uit naar een 0-2 voorsprong, sloot de tweede doorgang af met 1-3 en stelde de zege daarna in de slotperiode veilig. Max Schadulek en Tim KrĂĽger scoorden de goals namens Duisburg voor 647 toeschouwers. Max Hermens had twee assists. Nog vier ploegen zijn ongeslagen in de Oberliga na vier wedstrijden. Behalve Trappers ook Leipzig, Herne en Hannover Scorpions. Komende vrijdag gaat Tilburg op bezoek in Herne.

Unis Flyers Heerenveen - Neusser EV

Heerenveen opende zijn campagne in de Inter Region Cup met een 4-3 overwinning op Neusser EV. Trevor Petersen scoorde met de 4-1 het uiteindelijke winnende doelpunt, maar Neuss kwam in de slotfase nog dichtbij.

Neuss opende de score in het duel met een treffer van Sergej Piskunovs, Maar Flyers antwoorde met drie goals in de tweede periode om het initiatief in het duel over te nemen. Ronald Wurm, Jasper Nordemann en Pippo Limnell scoorden de goals, terwijl Petersen in de openingsfase van de derde periode toesloeg. David Bineschpayouh en Stefan Traut zorgden voor de 4-3 achterstand. Jorrit Vos was de startende goalie voor 1248 toeschouwers in Thialf.

Heerenveen ontvangt volgende week zaterdag in eigen huis Den Haag.

Delen