Geleen vs Nijmegen 2019 Deniz Mollen

18 november 201908:07

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Shutouts voor Leeuwesteijn en Mollen

Twee goalies hielden op zondag hun net schoon, Ruud Leeuwesteijn bij de Oberliga-Trappers en Deniz Mollen namens Nijmegen in Mechelen. In Dé Maandag zetten we alle ontwikkelingen in binnen- en buitenland rond het Nederlandse ijshockey weer op een rijtje.

Oberliga I

Tilburg Trappers won zondagavond met 0-4 in Rostock. Ruud Leeuwesteijn pakte de shutout namens Trappers en Danny Stempher pikte twee goals op voor zijn ploeg. Daarmee handhaaft Trappers zich aan de kop van de ranglijst in de Oberliga Nord met een voorsprong van drie punten op rivaal Herne, die afgelopen vrijdag in Stappegoor werd verslagen.

Lees hier meer over de wedstrijden van zondag >>>

Oberliga II

Het was de eerste shutout voor Trappers dit seizoen. De eerste keer dus dat de nul achterin werd vastgehouden. Dat gebeurde voor het laatst op 2 januari van dit jaar tegen Duisburg, toen Danny Stempher overigens ook twee keer scoorde en het 4-0 werd. Tegenstander was toen Duisburg.

Oberliga III

Herne won de thuiswedstrijd tegen Leipzig met 3-1 om zo in het spoor van Tilburg te blijven. Patrick Asselin scoorde twee keer. Hannover Indians won met 1-8 bij hekkensluiter Krefeld. Branislav Pohanka had twee goals en twee assist voor de ploeg. Hamburg Crocodiles hield zich in eigen huis nipt de Hannover Scorpions van het lijf, 6-5. Daminik Lascheit scoorde twee keer voor de Crocodiles, Het Essen van Larry Suarez verloor met 4-1 in Halle. Chris Francis was hier een dubbele doelpuntenmaker. Duisburg maakte tenslotte met 7-0 gehakt van Erfurt. Alexander Spister was drie keer trefzeker in dit duel.

Beneleague I

In de Beneleague zijn nog twee teams puntloos. Mechelen Golden Sharks verloor in eigen huis met 0-7 van Nijmegen, terwijl Antwerpen in Stappegoor met 5-7 te sterk was voor Tilburg. In het eerste duel nam Deniz Mollen de shutout voor zijn rekening en had Jeffrey Melissant twee goals en een assist. Voor Nijmegen was het de eerste overwinning in de lopende Beneliga-competitie. Riku Koskinen was vier keer succesvol voor Antwerpen.

Lees hier meer over de wedstrijden van zondag >>>

Beneleague II

Het aantal gespeelde wedstrijden vertekent de ranglijst in de Beneleague behoorlijk. Heerenveen is met 12 uit 4 de duidelijke koploper, maar Mechelen speelde pas één wedstrijd. Leuven is sterk aan de competitie begonnen en heeft in twee wedstrijden pas één verliespunt. Den Haag won twee keer in drie wedstrijden. Tilburg en Mechelen zijn dus nog puntloos. De andere teams staan hier tussenin.

Inter Region Cup

Geleen won zondag in de Inter Region Cup met 2-1 van Hammer Eisbären en is daarmee na drie wedstrijden nog zonder puntverlies. Eaters staat op dat vlak gelijk met de Bären uit Neuwied. Leuven heeft zes punten uit drie wedstrijden na het halen van de volle buit in twee ontmoetingen dit weekeinde. Herentals boekte zondag zijn eerste overwinning en heeft nu vier punten. De andere deelnemers staan op drie punten, met uitzondering van Dinslaken (2) en Luik Bulldogs dat na drie wedstrijden nog op nul punten staat.

Eerste Divisie

Drie wedstrijden in de Eerste Divisie op zondag. Den Haag verloor in eigen huis met 3-5 van Leeuwarden, Breda was in het Triavium met 3-4 te sterk voor Nijmegen, terwijl Eindhoven de derby tegen Tilburg Trappers met 2-5 won. Eindhovens Dagblad meldt vanmorgen dat Willem Bless tijdens de wedstrijd een dusdanige blessure opliep dat zijn seizoen erop zit. Morgen natuurlijk veel meer over het speelweekeinde in ons wekelijkse overzicht.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam voegde een goal toe aan zijn totaal in de uitwedstrijd van Peiting bij Memmingen, maar kon niet voorkomen dat de Indians de wedstrijd met 4-2 naar zich toetrokken. De wedstrijd stond lang op 3-2, met een goal in het lege net als de uiteindelijk beslissende treffer.

Steve Mason

Voor EHC Winterthur en Steve Mason was het ook al geen succesvolle zondag. De ploeg moest op bezoek bij koploper Ajoie en kreeg met 7-1 op de broek. Mason blijft een vaste waarde in de ploeg, hoewel hij oorspronkelijk een contract tekende dat hem voor een maand aan de club bood, maar hij bleef in dit duel puntloos.

SDE Dames

Beter nieuws was er voor de Nederlandse SDE-vrouwen, die hun wedstrijd tegen Göteborg met 6-0 wisten te winnen. Savine Wielenga scoorde twee keer, terwijl ook Julie Zwarthoed tot scoren kwam in het duel.