Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Trappers scoort

2 september 201908:26

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Terugblikken op Thialf

In de nieuwe rubriek DĂ© Maandag kijken we vanaf nu op de eerste ochtend van de werkweek terug op het weekend dat was. In deze editie natuurlijk naar de Thialf Icehockey Cup, maar er waren ook oefenwedstrijden in de Beneliga, de Oberliga en van Nederlanders in het buitenland.

Thialf Icehockey Cup 1

Tilburg Trappers kijkt met enige tevredenheid terug op het afgelopen weekeinde, waarin de ploeg met 3-1 verloor van Iserlohn en met 7-2 van Bremerhaven.'Voor een 3-1 nederlaag had ik vooraf getekend. Je komt er lekker in tegen een tegenstander van dit niveau', zo wordt doelman Ian Meierdres van Trappers geciteerd in Brabants Dagblad.

Coach Bo Subr was ook tevreden, maar had ook een puntje van kritiek. 'Dit is speciaal, omdat we tegen DEL-teams mogen spelen. Het blijft een mooie hal natuurlijk. Alleen is de conditie van het ijs niet al te best, die verslechtert snel door de warmte binnen', zegt de coach die ook komend jaar weer in de bank staat bij de Tilburgse formatie.

Thialf Icehockey Cup 2

Een moment van schrik was er op zaterdag toen Philip Riefers van Krefeld in een ongelukkige situatie door een schaats in zijn hals werd geraakt. De speler zelf bleef daar ongelooflijk cool onder en schaatste vrijwel direct in hoog tempo naar de bank. Daar werd hij door de teamarts van Bremerhaven direct geholpen en daarna door general manager Matthias Roos naar het ziekenhuis gebracht.

In Rheinische Post blikt Roos terug. 'Philip had enorm veel geluk. De wond was zo diep, ik kon zijn hals in kijken. Bij de start van de reguliere competitie in de DEL moet hij zeker weer fit zijn. Of hij eventueel vrijdag tegen Keulen alweer kan spelen, moeten we afwachten.' De speler zelf liep op zondag met zijn nek in het verband gewoon weer door de ijshal.

Thialf Icehockey Cup 3

Krefeld won uiteindelijk de finale tegen Iserlohn met 3-0 dankzij doelpunten van Pietta, Trivellato en Brugisser. Lees er hier meer over >>>

Thialf Icehockey Cup 4

Hieronder nog een serie foto's van Marco Spelten (IJshockey.com/Actiefotografie.nl) van de wedstrijd tussen Iserlohn en Tilburg.

Beneliga

Drie Belgische teams kwamen afgelopen weekeinde in actie in oefenwedstrijden. Leuven verloor in eigen huis met 1-4 van Valenciennes, een ploeg die in Frankrijk op het derde niveau speelt. Een dag later ontving de Franse ploeg Luik Bulldogs. De Franstalige deelnemer aan de Beneliga won dat duel na overtime met 3-4.

Giovanni Vogelaar

De nieuwe club van Giovanni Vogelaar, EC Bregenzerwald, speelde twee oefenwedstrijden dit weekeinde. Op vrijdag stond de ploeg bijna 50 minuten op voorsprong tegen het Zwitserse EHC Arosa, maar verloor uiteindelijk met 1-2. Later in het weekeinde werd met 5-4 gewonnen van het ook al Zwitserse EHC Winterthur. Nog twee weken voor de start van de reguliere competitie. Volgende week is er nog een oefenwedstrijd in DĂĽddingen. 'We moeten nog werken, maar we zijn op de juiste weg', zo wordt hoofdcoach Juurikkala geciteerd op de site van Bregenzerwald.

Mike Dalhuisen

Ook de nieuwe club van Mike Dalhuisen, Dukla Michaelovce, kwam in actie in de voorbereiding. De club verwelkomende vorige week een vierde nieuwe Fin. Het gaat om de van het tweede niveau in Finland afkomstige Sameli Vantela. Tegen Kosice werd op vrijdag met 4-0 verloren. Nog twee oefenwedstrijden voor de club voor de start van de Slowaakse competitie. Kosice komt donderdag op bezoek, terwijl een dag later nog een ontmoeting in Miskolc op het programma staat.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam is met zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met EC Peiting. De club uit de Oberliga Süd speelde zijn eerste oefenwedstrijd tegen Regensburg Eisbären en verloor met 5-6 in de extra tijd. Nardo Nagtzaam scoorde een goal, raakte nog een keer de paal en had in overtime nog de kans om de wedstrijd in het voordeel van Peiting te beslissen. Komende vrijdag de volgende oefenwedstrijd tegen Sonthofen Bulls.

Oberliga

Trappers was niet de enige club in de Oberliga die oefenwedstrijden op het programma had staan dit weekeinde. Zo won Hannover Indians na penaltyshots met 3-2 van Hamburg Crocodiles en was Herner EV met 6-1 te sterk voor Duisburg FĂĽchse. De U23-ploeg van Krefeld won met 3-6 van Saale Bulls Halle. Die wedstrijd maakte ook onderdeel uit van het toernooi in Herne. Op zaterdag won Duisburg met 4-3 van HAlle en was het team uit Krefeld met 1-5 te sterk voor Herne. Verder won DĂĽsseldorf met liefst 10-0 van Essen Moskitos.

Op zondag won Essen emt 2-4 bij Ratinger Ice Aliens, was Hamburg met 5-2 te werk voor het Deense Odense en ging Duisburg met 2-0 onderuit tegen Kassel Huskies,