Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Diego Hofland scoort

1 september 201922:04

Door Joep Meijsen

Krefeld wint tweede Thialf Icehockey Cup

Krefeld Pinguine won zondagmiddag in een spannende wedstrijd de finale van de Thialf Icehockey Cup. De ploeg van coach Brandon Reid klopte uiteindelijk Iserlohn Roosters met 3-0. Eerder op de dag werd Tilburg Trappers vierde na een eervolle 7-2 nederlaag in het duel met Fischtown Pinguine.

Krefeld - Iserlohn

De twee ploegen uit het westen van Duitsland in de finale maakten er een interessante wedstrijd van. Iserlohn kwam veel sterker tevoorschijn dan een dag eerder tegen Tilburg en bood uitstekend weerstand tegen het soms makkelijk combinerende Krefeld. Het was echter geen doelpuntrijk duel. Krefeld scoorde dankzij een moment van individuele klasse in de tweede periode en breidde die voorsprong pas in de laatste twee minuten van het duel verder uit.

Opvallend tijdens het duel was het aantal keer dat de nieuwe doelman van Krefeld, Juha Rynnäs erin slaagde om het doel zijn plek te krijgen. Dit gebeurde door een combinatie van zijn goalie-techniek en de wat wankele constructie van de doelen in Thialf. Na twee periodes werd hij vervangen door de jonge Nils Kapteinat, die normaal voor Frankfurt in de DEL2 speelt. Het duo bracht gezamenlijk wel een shutout op hun naam.

De eerste treffer was voor een belangrijk deel het werk van Daniel Pietta die met een mooie pass vrij voor het doel werd gezet en zeer cool doelman Anthony Peters wist te passeren. Het was een beloning voor een periode van druk, die resulteerde in een succesvolle powerplay. Iserlohn kwam een paar keer dichtbij de gelijkmaker, onder meer met een schot op de paal, maar slaagde er ondanks een soms sterk overwicht niet in een bres te forceren in de defensie van Pinguine.

Twee minuten voor tijd was het uiteindelijk de Italiaanse internatioanl Trivellato die er met een hard schot in de bovenhoek 2-0 van maakt, waarna Bruggisser de schijf nog in het lege doel wist te schieten om de eindstand op 3-0 te bepalen.

Thialf Icehockey Cup Tilburg Trappers 201920 Kans Iserlohn

Fischtown - Tilburg

Trappers wachtte na de prima ontmoeting op zaterdag met Iserlohn een nieuwe uitdaging tegen de toernooiwinnaar van vorig jaar, Fischtown Pinguins uit Bremerhaven. Het was de vraag hoe goed Tilburg de zware wedstrijd van de dag tevoren had verwerkt. Dat bleek in de praktijk prima te zijn gegaan. Via een goal van nieuwkomer Diego Hofland, zijn eerste in Tilburgse dienst, kwam Tilburg zelfs brutaal op voorsprong in het duel.

Dat werd in het restant van de eerste periode weliswaar rechtgezet door de tegenstander, die met een 1-2 voorsprong gingen rusten. Daarmee was het feest voor Trappers nog niet voorbij. De ploeg van Bohuslav Subr kwam via Kevin Bruijsten in de tweede periode nog een keer langszij en daarmee was het feest nog niet voorbij. Adam Bezak kreeg een uitstekende kans om zijn tijdelijke ploeg nog een keer het voordeel te bezorgen.

Die kans werd echter gemist, waarna in de tegenaanval Bremerhaven juist weer op voorsprong kwam. Die treffer zorgde even voor momentum aan de kant van de Pinguins, die binnen de kortste keren uitliepen naar 5-2. Dat was het moment geweest voor Trappers om in te storten, maar de ploeg hervond de organisatie en bood in het restant van het duel weer goed weerwerk. De twee overige goals van Fischtown vielen in de slotfase van het duel, eindstand 7-2. Ruud Leeuwesteijn keepte de eerste twee periodes, Ian Meierdres de laatste twintig minuten.

Daarmee heeft Tilburg de eerste belangrijke tests richting de start van het nieuwe seizoen afgewerkt. De staf zal niet ontevreden zijn over het optreden van de ploeg tegen teams die twee liga's hoger spelen en al langer bezig zijn met de voorbereiding. Volgend weekeinde wacht een uitwedstrijd tegen Kassel Huskies.

Foto's: Marco Spelten (IJshockey.com/Actiefotografie.nl)

Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Ryan Collier Ruud Leeuwesteijn